Norris bevestigt gesprekken met Red Bull: 'Hoef me er niks van aan te trekken door mijn contract' Formule 1
Formule 1

Norris bevestigt gesprekken met Red Bull: 'Hoef me er niks van aan te trekken door mijn contract'

Norris bevestigt gesprekken met Red Bull: 'Hoef me er niks van aan te trekken door mijn contract'

Lando Norris geeft toe dat hij gesprekken had met Red Bull Racing. Christian Horner, de teambaas van het Oostenrijkse team, liet afgelopen jaar al weten te hebben gesproken met de Brit. Momenteel heeft de coureur echter een contract tot en met 2025 met McLaren en hoeft hij voorlopig niet te denken aan waar hij een contract zal tekenen.

Norris benadrukt dat hij nog lang niet in de buurt was van een contract met het team van Max Verstappen. 'Allereerst zijn de gesprekken die ik met Red Bull heb gevoerd algemeen', begint de 23-jarige tegenover Motorsport.com. 'Elke coureur probeert met elk team te praten. Maar niet altijd. Daarom heb ik zo'n lang contract getekend, dus ik hoef me hier even niets van aan te trekken', voegt hij eraan toe.

Sinds 2019 rijdt Norris al bij McLaren, maar in de tussentijd heeft hij al met meerdere teams gesproken. 'Wanneer een contract afloopt, wil je altijd met zoveel mogelijk mensen praten om je opties af te wegen en te weten wat voor jou een betere optie is', legt de coureur uit. 'Dus het was niet alleen met Red Bull. Het waren verschillende gesprekken met verschillende mensen. Wat kan er nu gebeuren? Wat zou er in de toekomst kunnen gebeuren? Iedereen heeft die gesprekken. Iedereen doet dat tegen het einde van elk contract. Het is een feit.'

Norris: 'Ik ben blij dat ik niet aan die gesprekken hoef te denken'

Toch heeft Norris ervoor gekozen om een langdurig contract te tekenen. 'Ik heb een lang contract getekend, omdat ik niet aan die dingen wilde denken', verklaart de Brit. 'Ik wist dat als er niets verleidelijk genoeg was om te vertrekken, vooral voor mij en waar ik op dit moment in mijn carrière sta met mijn leeftijd, McLaren verreweg de beste optie voor mij was', vervolgt de man met zes podiums achter zijn naam.

De gesprekken zullen voor Norris mogelijk richting 2025 weer komen. 'Ik weet zeker dat het over een paar jaar weer zal opduiken als ik aan het einde van mijn contract kom. Maar voor nu ben ik erg blij en hoef ik aan geen van die dingen te denken. Ik denk alleen aan hen als de tijd daar is', eindigt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws