Russell blij dat Monza achter de rug is: 'In Singapore zouden we het beter moeten doen' Formule 1
Formule 1

Russell blij dat Monza achter de rug is: 'In Singapore zouden we het beter moeten doen'

Russell blij dat Monza achter de rug is: 'In Singapore zouden we het beter moeten doen'

George Russell is blij dat de Formule 1 dit seizoen niet meer zal terugkeren op circuits die lijken op het circuit van Monza. De W13 van Mercedes loopt niet goed op de low downforce-circuits, waardoor het team niet in de buurt kon komen van Red Bull Racing en Ferrari. Russell verwacht dan ook dat Mercedes beter zal presteren op het stratencircuit in Singapore, al kunnen de hobbels nog een negatieve rol gaan spelen voor de Duitse renstal.

Op Spa-Francorchamps en Monza werd duidelijk dat het gat naar Red Bull en Ferrari op dergelijke circuits nog heel groot is. Ondanks de moeilijkheden voor de achtvoudig constructeurskampioen wist Russell nog wel positieve resultaten te boeken in België en Italië. Op Spa-Francorchamps kwam de Mercedes-coureur als vierde over de streep, terwijl Russell op Monza op het podium wist te eindigen. Dat was alweer de zevende podiumfinish voor de jonge Brit.

Desondanks blijft de coureur van Mercedes realistisch. Russell wil niets liever dan de Grand Prix van Italië achter zich laten. 'Onze auto presteerde zeker niet op zijn best op dat circuit', wordt Russell geciteerd door Motorsport.com. 'Ik denk wel dat we een idee hebben waarom dat zo is. We zijn gewoon blij dat we deze low downforce, hogesnelheidscircuits achter ons kunnen laten.'

Russell verwacht betere kansen in Singapore

De volgende race in de Formule 1 zal verreden worden in Singapore. Mercedes is sterk gebleken op high downforce-circuits, maar het team weet dat het stratencircuit mogelijk voor problemen zal zorgen. 'Op papier zouden we het in Singapore een stuk beter moeten doen. Als we echter terugkijken naar Monaco en Azerbeidzjan, dan zien we dat onze auto niet echt goed omgaat met hobbelig asfalt. We weten dus niet zeker hoe het zal gaan', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws