Wolff wijst op cruciale factor in succes van Mercedes: 'Het is dus een Britse auto' Formule 1
Formule 1

Wolff wijst op cruciale factor in succes van Mercedes: 'Het is dus een Britse auto'

Wolff wijst op cruciale factor in succes van Mercedes: 'Het is dus een Britse auto'

Toto Wolff mocht afgelopen week nog juichen in zijn thuisland, en slechts zes dagen later was het wederom feest op het thuiscircuit van zijn beide coureurs. George Russell en Lewis Hamilton zorgden voor de eerste één-twee in jaren van het team, en Wolff denkt ook dat zijn team een serieuze kans maakt op de overwinning in de Grand Prix.

Russell en Hamilton wisten de aanval van favorieten Lando Norris en Max Verstappen af te slaan, om de gehele eerste startrij te bezetten. 'Dit is al lang geleden, ik denk Brazilië in 2022. We hebben zo'n enorme inhaalslag achter de rug', laat Wolff optekenen bij F1TV na enkele magere jaren. 'We bleven ons maar herstellen en herstellen, en nu hebben we de hele eerste startrij in Silverstone. Dat is een circuit, dat heel belangrijk voor ons is', zo wijst hij onder meer op het feit dat zijn beide coureurs uit Engeland komen.

Mercedes gaf het aan het begin van het seizoen al aan: de W15 is gevoelig voor de temperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe competitiever Mercedes wordt. Silverstone is dan ook een ideaal circuit voor het Duitse automerk. 'We moeten nu kijken wat we in de race kunnen doen. De temperaturen zijn voordelig voor ons', beseft Wolff. Het was tijdens de kwalificatie slechts veertien graden. Wolff hoopt nog voor de zomerstop verdere stappen te kunnen zetten om definitief aansluiting te vinden bij de absolute top. 'We nemen nog nieuwe onderdelen mee naar Boedapest, en ook nog naar Spa, dus hopelijk kunnen we nog verder verbeteren.'

Britse auto

'Ik denk dat we de banden perfect op temperatuur wisten te krijgen. Het was slechts veertien graden qua buitentemperatuur. Het is dus een Britse auto', grapt Wolff. 'De auto doet het dus goed onder deze omstandigheden, en minder goed als het warmer is. We hebben ook redelijke snelheid laten zien in Oostenrijk, en dat was nooit echt een circuit dat zo goed bij ons paste. We bevinden ons dus op een goed pad, maar progressie verloopt nooit lineair', weet Wolff, die niet denkt dat hij al onder alle omstandigheden de strijd met de twee snelste mannen van de laatste maanden aan kan gaan.

Wolff prees uiteraard ook de prestaties van zijn coureurs. 'Het waren constant veranderende omstandigheden, en we waren vrij competitief op de momenten dat het erom ging. De coureurs reden ook heel sterk. Dit is een teamsport. De coureurs staan op de voorgrond, maar er zijn zoveel mensen op de achtergrond aan het werken. Dit is een beloning voor al het harde werk van de hele organisatie in de afgelopen maanden.'

Voor Mercedes is het nu zaak om de poleposition om te zetten in een overwinning. 'Als het maar geen 35 graden is qua buitentemperatuur denk ik dat we er wel goed voor zullen staan. Of het nu regent of droog is, we moeten gewoon laten zien dat we op snelheid kunnen winnen.' Vooral voor Lewis Hamilton lonken mooie mijlpalen: hij kan de eerste coureur ooit worden met negen zeges op één circuit, en dat nog wel op zijn thuiscircuit. Hamilton zou ook al de zesde winnaar dit seizoen kunnen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws