Waarom Mercedes op vrijdag wél goed uit de verf kwam in Miami Formule 1
Formule 1

Waarom Mercedes op vrijdag wél goed uit de verf kwam in Miami

Waarom Mercedes op vrijdag wél goed uit de verf kwam in Miami

Mercedes kwam goed voor de dag tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Miami. George Russell as zelfs de snelste man tijdens de middagsessie. Hoewel het uitstekende tempo van de Zilverpijlen op zaterdag niet kon worden voortgezet, is het toch interessant om te zien waar Mercedes die snelheid vandaan haalde.

Mike Elliott, technisch directeur van de regerend constructeurskampioen, vertelt tegenover Auto, Motor und Sport dat de aard van het Miami International Autodrome Mercedes goed ligt. Dat zou alleen niet het enige zijn wat positief uitpakte voor de Duitsers: 'Het heeft iets te maken met het vlakke wegdek van de baan. Maar ook externe omstandigheden kunnen een positief effect op ons hebben gehad.'

Met externe omstandigheden doelt Elliott vooral op de luchttemperatuur, de wind en de grip van de baan. Op vrijdag had de Mercedes W13 tevens minder last van porpoising, wat mogelijk met de wind te maken heeft. Warme lucht stroomt en heeft een ander soort energie dan koude(re) lucht. Op de zaterdag, toen het warmer was dan de dag ervoor, kenden Russell en Lewis Hamilton, die respectievelijk als twaalfde en zesde kwalificeerden, juist weer last van het gestuiter.

Wolff ziet voordeel voor Mercedes

Toto Wolff vindt het zonde dat zijn team op zaterdag weer terugviel door de stuiterende W13. Desondanks ziet de teambaas van Mercedes ook een voordeel aan de problemen van de auto: 'Wij zijn nu de absolute experts als het gaat om porpoising en we kunnen het in zijn verschillende vormen onderscheiden.' Wolff hoopt wel dat nieuwe updates in Barcelona, waar de volgende race is, oplossingen kunnen bieden.

De Oostenrijker wil zijn personeel immers ook wat rust gunnen, nu ze hard moeten werken om de problemen van de W13 op te lossen: 'Maar na Barcelona moeten we een besluit nemen over welke kant we op willen met de auto van volgend jaar', gaat Wolff verder. Vooralsnog ligt de focus op Miami en er wordt gehoopt dat de concurrentie last krijgt van de baantemperaturen. 'Dit zou kunnen resulteren in strategische kansen. Voorwaarde is echter dat ons racetempo goed is en inhalen mogelijk is', zegt hoofdingenieur Andrew Shovlin.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws