FE Live 18.00u | De tweede ePrix van Saoedi-Arabië met De Vries vanaf poleposition Formule E
Formule E

Het Formule E-seizoen is begonnen aan haar eerste evenement van het jaar in Saoedi-Arabië. Nyck de Vries heeft al van zich laten zien door de eerste race op vrijdag meteen al op zijn naam te schrijven in de Mercedes. De Nederlander begon de wedstrijd vanaf P3, maar wist na onder andere een bliksemstart de eerste race te winnen. Ook voor de tweede race ziet het er goed uit voor hem, De Vries start namelijk vanaf poleposition.

De Vries is niet de enige Nederlander die een uitstekende startpositie heeft in Riyadh. Robin Frijns start namelijk vanaf de tweede startrij op P3. In de eerste race werd de coureur van Virgin Racing nog zestiende. Waar Stoffel Vandoorne in de eerste race achter zijn teamgenoot De Vries wist te eindigen, start de Belgische coureur nu vanaf de twaalfde plek. Daarmee heeft Vandoorne dus een hoop plekken goed te maken, wil hij punten pakken voor het team van Mercedes.

De Vries niet helemaal tevreden

Voor deze tweede race wist De Vries dus poleposition te bemachtigen op vijf duizendsten van Edoardo Mortara. Toch was hij niet helemaal tevreden met hoe zijn kwalificatie verliep. 'Mijn laatste ronde was niet zo goed als de vorige ronden', zei De Vries direct na afloop. 'Ik ben blij dat het voldoende was voor poleposition, maar in de laatste ronde kon ik zelf wel wat beter doen.' Ondanks dat heeft de Mercedes-rijder een goed gevoel over de auto voor de tweede race.

Op dit moment gaat De Vries dus ook aan de leiding in het FE-kampioenschap met 25 punten, gevolgd door zijn teamgenoot Vandoorne die nu op 21 punten staat. Daarmee pakte Mercedes direct de volle buit in de eerste race door 46 punten te halen. Om 18.00 uur Nederlandse tijd krijgt De Vries een nieuwe poging om weer als eerste over de streep te komen. Alle verrichtingen van de Nederlanders in de tweede race in Saoedi-Arabië zijn te volgen in ons liveblog.