Oud-Red Bull-junior: 'Er zijn nogal wat F1-coureurs die daar niet zouden moeten zijn' Formule E
Formule E

Oud-Red Bull-junior: 'Er zijn nogal wat F1-coureurs die daar niet zouden moeten zijn'

Oud-Red Bull-junior: 'Er zijn nogal wat F1-coureurs die daar niet zouden moeten zijn'

Daniel Ticktum denkt dat een groot deel van het huidige Formule E-veld goed genoeg is om mee te doen in de Formule 1. Dat vertelt de voormalige protegé van Red Bull Racing tegenover The Independent. De Engelsman gelooft dat er coureurs in de koningsklasse zitten die juist niet goed genoeg zijn en wat dat betreft beter hun plekje kunnen afstaan.

'Ik denk dat vrijwel elke coureur, op een paar na, gemakkelijk in de Formule 1 zou kunnen zitten', vertelt Ticktum over zijn Formule E-collega's. 'Veel van hen zaten er al in en hadden er ook langer in moeten zitten. Als je dit niveau bereikt, sta je boven ongeveer 99 procent van de meest getalenteerde coureurs, Maar als iemand opduikt die 98,7 procent is met 10 miljoen op zak, dan helpt dat en diegene presteert dan min of meer net zo goed als degene van wie het ten koste ging.'

Een flinke som geld meenemen naar de Formule 1 helpt en dat wijst de geschiedenis ook wel uit. Ticktum ziet daarin een groot verschil met zijn huidige klasse. 'Ik heb het gevoel dat de Formule E een van de weinige categorieën ter wereld is waar alle coureurs worden betaald als echte professionals en het feit dat we allemaal worden betaald, spreekt eigenlijk voor zich.'

'Er zijn nogal wat F1-coureurs die daar niet zouden moeten zijn'

Ticktum vindt een groot deel van het veld van de elektrische straatraceklasse meer dan goed genoeg voor een zitje in de Formule 1. 'Er zijn nogal wat Formule 1-coureurs waarvan ik denk dat ze daar niet zouden moeten zijn, en ik denk dat er andere coureurs in de Formule E zijn die er in plaats daarvan zouden moeten zijn.' Het niveau in de Formule E ligt naar eigen zeggen namelijk torenhoog.

Dat zou te zien zijn aan de onderlinge verschillen tussen de coureurs en hun teams. 'Als ik me achteraan kwalificeer of een klein foutje maak, is het alsof ik achteraan sta, maar ik sta achteraan met een halve tiende achterstand of wat dan ook. We staan allemaal zo dicht bij elkaar, dus het is niet zo vernederend als je achterin de Formule E eindigt, vergeleken met een andere categorie', aldus de oud-Red Bull-junior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws