Marko trots op inhaalrace Verstappen: 'Max is zo speciaal' Formule 1
Formule 1

Marko trots op inhaalrace Verstappen: 'Max is zo speciaal'

Marko trots op inhaalrace Verstappen: 'Max is zo speciaal'

Helmut Marko zag dat Max Verstappen een speciale prestatie wist neer te zetten tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De coureur van Red Bull Racing leek op weg naar een comfortabele zege, maar een zwakke pitstop gooide roet in het eten van de Nederlander. Verstappen wist uiteindelijk het gat ten opzichte van de twee coureurs voor zich te dichten en de race te winnen. Deze zege heeft veel emotionele lading na het overlijden Dietrich Mateschitz.

Verstappen stond op het Circuit of the Americas voor de dertiende keer dit seizoen op het podium. Marko mocht voor de constructeursprijs ook het podium op. Lewis Hamilton en Charles Leclerc waren ook op het podium te vinden na de race. Zij wisten Marko te vinden met de champagneflessen. 'Max is vaker te vinden op het podium dan ik, dus daarom ben ik nu compleet nat', zegt de Red Bull-adviseur voor de camera van Viaplay.

De regerend wereldkampioen kende een moeilijke race. Verstappen had een comfortabele leiding, maar na een slechte pitstop kwam hij achter Leclerc en Hamilton terecht. 'Hij is zo speciaal, want na zijn pitstop reed hij continu op de limiet. Toch wist hij zijn banden niet te ruïneren. Hij was een stuk minder aan het glijden dan Lewis. Dat laat zien dat hij echt heel erg volwassen is geworden. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer aankomt.'

Marko: 'Mateschitz was een geweldig persoonlijkheid'

De wereld van de Formule 1 werd vlak voor de kwalificatie natuurlijk opgeschud door het overlijden van Mateschitz. Marko zag het overlijden van de mede-eigenaar van Red Bull niet aankomen, ondanks het lange ziektebed. 'Op zaterdag kenden we echt een hele grote schok. Halverwege de week was hij nog sterk en zei hij dat we elkaar na Mexico weer zouden spreken. Hij was zo'n geweldige persoonlijkheid. Het is mooi dat hij ons de kans heeft gegeven met Red Bull Racing', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws