Verstappen: 'Benieuwd hoe de auto in Australië presteert' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Benieuwd hoe de auto in Australië presteert'

Verstappen: 'Benieuwd hoe de auto in Australië presteert'

Max Verstappen verheugt zich op het Grand Prix-weekend in Australië. De Nederlander keert voor het eerst sinds 2019 weer terug naar een gewijzigd Albert Park Street Circuit. Hij is benieuwd naar hoe de wijzigingen tot uiting komen gedurende de sessies, en verwacht dat het de Grand Prix op positieve wijze gaat veranderen.

'Ik kijk er ontzettend naar uit om weer in Australië te racen, het is een tijdje geleden!', merkt de enkelvoudig wereldkampioen op in een persbericht van Red Bull Racing. 'De atmosfeer is er altijd goed, en het gaat interessant worden om te zien wat voor wijzigingen er aangebracht zijn bij het circuit.' Diverse bochten zijn veranderd en in de tweede sector is er een flinke knik zelfs helemaal verwijderd.

De aanpassingen aan het circuit zullen een positief effect hebben op het weekend, verwacht de stercoureur van Red Bull: 'Ik denk dat het een vrij groot verschil gaat maken, met name in bocht 6, waar naar mijn idee de grootste wijziging aangebracht is.' Die zesde bocht is de eerste bocht van de tweede sector, terwijl bocht 9 en 10 vloeiender gemaakt zijn om de snelheid in sector 2 hoger te houden.

Verstappen verwacht meer inhaalacties

Zelfs zonder te benoemen dat het Australische circuit nu vier DRS-zones kent, meent de Limburger al dat het spannender gaat worden op zondag. 'Er moeten nu meer inhaalmogelijkheden liggen, dat is altijd goed', stelt hij. 'Het gaat interessant worden om te zien hoe de auto presteert in Australië, het circuit kan daar soms wat vuil zijn. Ik hoop dat we weer een soepel weekend kennen als team, dus laten we kijken wat er op zondag gebeurt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws