Verstappen benut nu 'immens talent': 'Ooit was hij een snelle maar soms imperfecte coureur' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen benut nu 'immens talent': 'Ooit was hij een snelle maar soms imperfecte coureur'

Verstappen benut nu 'immens talent': 'Ooit was hij een snelle maar soms imperfecte coureur'

Lawrence Barretto heeft gezien dat Max Verstappen in de afgelopen jaren een ongekende groei heeft doorgemaakt. De coureur van Red Bull Racing stapte als tiener voor het eerst in een Formule 1-auto en is uiteindelijk uitgegroeid tot de dominante kracht die hij nu is. Als Red Bull een goede auto blijft leveren, lijken nog meer records voor het oprapen te liggen voor Verstappen. Daar lijkt de bijna vijftigvoudig racewinnaar echter niet mee bezig te zijn.

Er staat al tijden geen maat op Verstappen. Vooral dit seizoen weet de Red Bull-coureur goed gebruik te maken van zijn pijlsnelle bolide. De Nederlander wist het record voor meeste overwinningen op rij te verbreken en de Red Bull-rijder heeft al beslag weten te leggen op zijn derde wereldtitel. Het seizoen van Verstappen is zelfs zo dominant dat hij in zijn eentje de leider van het constructeurskampioenschap had kunnen zijn. Verstappen staat namelijk op 433 punten, terwijl Mercedes 326 punten heeft weten te verzamelen.

Toen Verstappen in 2015 zijn debuut maakte, werd er al veel verwacht van de Limburger. Er was ook kritiek op de jonge coureur, maar in de afgelopen jaren is deze kritiek eigenlijk verstomd. 'Verstappen is sinds zijn debuut in de Formule 1 in 2015 bij Toro Rosso als zeventienjarige veel veranderd', schrijft Barretto voor Formula1.com. 'Ooit was hij een snelle maar soms imperfecte coureur die moeite had om zijn woede onder controle te houden. Nu heeft de Nederlander geleerd zijn immense talent te benutten.'

De verslaggever ziet dat Verstappen vooral op mentaal vlak een grote stap heeft gezet en aan snelheid niets verloren is. 'In het heetst van de strijd weet hij soms een paar procent over te houden om consistentie te bereiken. Die combinatie heeft een ongekende reeks van succes ontketend.' De reeks van Verstappen begon in 2021, toen de Red Bull-rijder Lewis Hamilton wist te verslaan in de strijd om de wereldtitel. Ferrari en Sergio Pérez probeerden in de afgelopen jaren een gooi te doen naar de titel, maar Verstappen was te sterk.

Verstappen op weg naar Schumacher en Hamilton

Doordat Verstappen zijn derde titel heeft weten te pakken staan alleen Michael Schumacher, Hamilton, Juan Manuel Fangio, Sebastian Vettel en Alain Prost nog boven hem. Verstappen heeft alle kans om in de buurt te komen van de mannen die beiden zeven wereldkampioenschappen op hun naam hebben staan. Als Red Bull haar dominantie behoudt onder het huidige reglement, dat in 2026 ten einde komt, zou Verstappen vijfvoudig wereldkampioen kunnen worden. Daarna moet de coureur hopen dat Red Bull Powertrains goed werk levert.

Het contract van de drievoudig wereldkampioen loopt namelijk af in 2028 en alles wijst erop dat Verstappen dat contract zal uitdienen. In de aankomende jaren zal hij echter niet op recordjacht gaan. 'Records najagen lijkt hem gewoon niet te deren. Je krijgt de indruk dat hij tevreden is met zich te concentreren op het feit dat hij nu kan winnen en wanneer de dag komt dat hij er geen zin meer in heeft, zal hij vertrekken; ongeacht waar hij in de recordboeken staat', aldus Barretto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws