Verstappen heeft verzoek aan Red Bull: 'Daar wil ik wel een compilatie van!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft verzoek aan Red Bull: 'Daar wil ik wel een compilatie van!'

Verstappen heeft verzoek aan Red Bull: 'Daar wil ik wel een compilatie van!'

Een van de sleutelfiguren voor Max Verstappen bij Red Bull Racing is race-ingenieur Gianpiero Lambiase. Verstappen en Lambiase vertrouwen blind op elkaar, maar het kan er op de boordradio ook wel eens stevig aan toe gaan. De Nederlander hoopt dan ook dat de marketingafdeling van zijn team daar na afloop van het seizoen handig op zal inspelen.

In zijn Toro Rosso-tijd had Verstappen nog een goede band met engineer Xevi Pujolar, die inmiddels werkzaam is voor Alfa Romeo, maar in mei 2016 stapte Verstappen over naar het hoofdteam van Red Bull, terwijl Pujolar bij Toro Rosso achterbleef. Bij Red Bull kreeg de Nederlander te maken met Gianpiero Lambiase, die anderhalf jaar eerder werd aangenomen na onder meer een uitgebreid interview met Sebastian Vettel.

De band tussen Lambiase en Verstappen werd door de jaren heen steeds beter, en na het winnen van zijn eerste wereldtitel zei de Limburger dan ook in een gesprek met Ziggo Sport: 'Ik heb gezegd dat ik alleen nog met hem werk. Zodra hij stopt, stop ik er ook mee.' Het geeft aan hoe belangrijk Lambiase voor Verstappen is, al kan Lambiase ook streng zijn voor zijn coureur, bijvoorbeeld ook nog in Qatar.

'Ik ging er in die oefensessie van tien minuten vanaf, en GP (Lambiase, red.) kwam op de radio en vroeg waarom ik stopte met pushen. Ik zei: ik ging van de baan af, door de grindbak, en er zat een auto naast me, dus ik kon niet blijven pushen. Hij had de beelden niet gezien en dacht dat ik gewoon een klein momentje had gehad en de ronde afbrak. We hebben een heel eerlijke relatie. Heel erg rechtdoorzee' deelt Verstappen met Channel 4.

'We zijn allebei best sterke karakters, maar daar houd ik wel van. Zo werk ik het liefste in een team', voegt Verstappen toe. Red Bull-teambaas Christian Horner noemde Lambiase eerder al eens de Jason Statham van het team. 'We moeten eerlijk zijn tegen elkaar en daarom denk ik dat we een geweldige relatie hebben.' Verstappen komt meteen met een idee op de proppen: 'Ik moet zeker eens met de marketingafdeling gaan praten. Ze moeten aan het einde van een jaar een compilatie maken van al onze radioberichten door het jaar heen', lacht de drievoudig wereldkampioen.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws