Max Verstappen weet dat hij op een enthousiaste menigte fans kan rekenen. Als hij ook maar een beetje in de buurt van Nederland komt, zijn die ook vaak langs de kant van de baan te bespeuren. Dan vallen ze vaak ook visueel op, in die oranje kleuren. Het zou begrijpelijk zijn als andere coureurs er op een gezond jaloerse manier naar kijken. Sommige fans gaan wel heel erg ver in de adoratie van hun idool.
Sinds 2016 zijn de Max Verstappen Tribunes een begrip geworden in de Formule 1. Zeker in Oostenrijk, België en Nederland kun je er niet omheen, maar ook in Hongarije is er al sprake van zo'n tribune. Dat is ook deels te danken aan de inspanningen van Roger Hermans, directeur en eigenaar van het bedrijf achter Verstappen Travel. 'Zo groots als wij het hebben opgezet, doet niemand het', verklaart Hermans trots bij Verstappen.com.
Lichaam vol tattoos van Verstappen
Na Verstappen al die jaren gevolgd te hebben kan Hermans al heel wat sterke verhalen vertellen. Het meest bijzondere verhaal blijft wellicht dat van Dennis Lok. Elke overwinning van Verstappen laat Lok vereeuwigen met een tatoeage op de rug. 'Van het management moest ik deze fan, tussen honderdduizenden mensen op het circuit, eruit vissen. We stonden met trailers rondom het circuit en ik wist hoe hij eruitzag. Dat deelde ik in onze WhatsApp-groep. Een van onze werknemers zei: ‘Hij heeft hier net een shirtje gekocht’. Daar leidde ik uit af op welke camping hij verbleef. Ik ging er rondstruinen en vond hem.'
De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dat was nog maar het begin, want het was heel erg aangrijpend wat de Verstappen-fan overkomen was. 'Dennis leed aan suikerziekte en had een nier- en alvleeskliertransplantatie ondergaan. Hij putte moed uit Max en was dolblij dat hij in 2018 weer bij een Grand Prix kon zijn. Ik nam hem mee backstage, waar hij zijn idool ontmoette. Ik zou z’n rug nu wel eens willen zien.'
Verstappen blijft winnen
Lok blikte eerder zelf al een keertje terug op deze meet and greet. 'Verstappen heeft met stift zijn handtekening op mijn schouder gezet. Twee dagen later heb ik die in de tattooshop over laten trekken.' Verstappen bleef winnen, de tattoo's bleven dus komen. 'Zelfs als hij net als Schumacher 91 races wint, maakt me dat niks uit. Ik ga net zolang door tot ik helemaal vol zit', vertelde de supporter destijds.
De taak van Hermans is uiteraard om het bijwonen van een Grand Prix een aangename ervaring te maken voor alle Verstappen-fans. Het idee om een volledige tribune oranje te kleuren ontstond in de Grand Prix van Oostenrijk van 2016. 'Na het eerste seizoen pakten we het professioneler aan. We huurden vaste tribunes af en wat begon met één tribune, groeide al snel naar drie. Het hoogtepunt was dat we daar met 25 000 Nederlanders zaten.' Hermans weet dat ook de entourages van andere coureurs dit initiatief hebben opgemerkt. 'We waren uniek, maar al snel kopieerden andere coureurs ons concept. Maar zo groots als wij het hebben opgezet, zoals wij het doen, doet geen enkele coureur het', zweert hij.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties