Verstappen hoorde geruchten over budgetplafond: 'Ik weet waar het vandaan komt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hoorde geruchten over budgetplafond: 'Ik weet waar het vandaan komt'

Verstappen hoorde geruchten over budgetplafond: 'Ik weet waar het vandaan komt'

Max Verstappen weet uit welke richting de budgetplafondgeruchten over Red Bull Racing vandaan komen. Vrijdag kwam naar buiten dat er vermoedens waren dat de Oostenrijkse renstal de limiet in 2021 overschreed. Christian Horner en Helmut Marko ontkrachtten die geruchten al eerder en Verstappen vindt dat dergelijke geluiden niet de wereld in moeten worden geholpen.

'Ach, ik weet waar het vandaan komt, dus ja...', opent de regerend wereldkampioen in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. Hij lijkt te verwijzen naar Mercedes, dat met Toto Wolff al luidkeels riep voor zware straffen in het geval van een grote overschrijding. Een Formule 1-team mag niet meer dan met vijf procent het budgetplafond overschrijden. Alles daarboven, kan stevige sancties opleveren.

Verstappen zegt zich in ieder geval geen zorgen te maken over de uitkomst van het onderzoek van de FIA. Het is een onderzoek naar alle teams over het jaar 2021 en de uitkomst komt woensdag naar buiten. 'Op basis van wat ik vanuit het team hoor, hebben ze er wel vertrouwen in', legt Verstappen uit. 'Andere teams beginnen er alleen over te praten, terwijl ze geen informatie hebben. Dat vind ik een beetje dom. Houd dan gewoon je mond.'

Horner overweegt stappen tegen Ferrari en Mercedes

Red Bull-teambaas Horner gaf zaterdag al aan dat Mercedes en Ferrari zich schuldig maken aan lasterlijke uitspraken. 'Ik ben dan ook benieuwd wat hun bronnen zijn voor deze fictieve claims. Ze hebben kwalijke en opruiende statements gemaakt. Ze doen schade aan ons team, ons merk en de Formule 1. We nemen daar zeker aanstoot aan', aldus Horner, die overweegt stappen te nemen tegen de eerdergenoemde teams.

Verstappen is favorietenrol kwijt, maar liefst drie keer je inzet bij winst! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws