Verstappen mag nog van geluk spreken: 'Anders waren we uitgevallen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen mag nog van geluk spreken: 'Anders waren we uitgevallen'

Verstappen mag nog van geluk spreken: 'Anders waren we uitgevallen'

George Russell heeft de radiator van de RB19 van Max Verstappen op een haar na gemist, waardoor het mogelijk was voor de meervoudig racewinnaar om de sprintrace uit te rijden. Een uitvalbeurt was dan ook zeker niet uitgesloten na het contact met Russell. Verstappen verloor door het incident wel een hoop performance, omdat de auto ook neerwaartse druk miste.

Na de start van de sprintrace in Azerbeidzjan was het direct raak tussen Verstappen en Russell. De Brit tikte met zijn voorband de sidepod van de Red Bull-bolide aan en na de race werd het duidelijk dat de RB19 een groot gat in de sidepod had. Verstappen was na de race dan ook chagrijnig, maar Monaghan denkt dat de Nederlander nog opgelucht adem mag halen. 'Gelukkig was de radiator niet beschadigd. Anders waren we uitgevallen', geeft de hoofdingenieur van Red Bull aan bij Motorsport-Total.

Monaghan: 'Moeilijk te zeggen hoe groot het verlies was'

Uiteindelijk kwam Verstappen alsnog als derde over de streep waardoor hij zes punten kon bijschrijven. Bij Red Bull weet men zeker dat de tweevoudig wereldkampioen ook Charles Leclerc nog had kunnen pakken tijdens de sprintrace. De auto verloor echter redelijk wat performance door de schade aan de sidepod. 'Het is moeilijk om precies te zeggen hoe groot het verlies was, omdat we de auto niet in de windtunnel konden plaatsen. Maar het was merkbaar in de rondetijden.'

Het feit dat Verstappen het moeilijk had tijdens de race, was ook niet zo vreemd. 'We verwachtten dat de balans anders zou zijn. Maar er was ook gewoon minder neerwaartse druk. Gelukkig hadden we geen overstuur of onderstuur, waardoor het mogelijk was om de race te finishen. Maar we konden duidelijk zien dat er een gebrek was aan contactdruk. Dat was duidelijk', aldus Monaghan. Verstappen mag de hoofdrace vanaf de tweede plek aanvangen met alleen Leclerc voor zijn neus.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws