Verstappen neemt FIA-prijs in ontvangst: 'Hoop niet dat het hier stopt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen neemt FIA-prijs in ontvangst: 'Hoop niet dat het hier stopt'

Verstappen neemt FIA-prijs in ontvangst: 'Hoop niet dat het hier stopt'

Max Verstappen werd vrijdagavond in Bakoe officieel gekroond tot wereldkampioen tijdens het prijzengala van de FIA. De coureur van Red Bull Racing ontving de beker uit de handen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem en in een toespraak op het podium sprak de Nederlander uit hoe bijzonder het 2023-seizoen was voor hem en voor zijn team Red Bull.

Het jaar 2023 was er voor Verstappen één met louter successen. De 26-jarige liet maar liefst negentien keer het Wilhelmus klinken en in Qatar haalde de Red Bull-coureur zijn derde wereldtitel officieel binnen. Daarnaast sneuvelden er door zijn toedoen vele records. Het was een ongelooflijk jaar en in Bakoe mocht hij vrijdag in de vorm van de kampioenschapsbeker, de beloning voor zijn uitstekende seizoen in ontvangst nemen.

Nadat Verstappen zijn prijs overhandigd had gekregen van FIA-president Ben Sulayem, werd hem gevraagd wanneer het tot hem doordrong hoe goed zijn seizoen eigenlijk is geweest. 'Ik denk dat ik er echt bij stilstond op het podium in Abu Dhabi', zegt de Nederlander op het FIA-gala in Bakoe. 'Dan realiseer je je dat het seizoen voorbij is dat en je niet meer in deze auto kan rijden. Het is een ongelooflijk seizoen geweest en heel leuk om met iedereen samen te werken.'

Geweldige groep mensen bij Red Bull

Verstappen neemt vervolgens van de gelegenheid gebruik om ieder binnen de Red Bull-familie nog even in het zonnetje te zetten en hij benadrukt hoe belangrijk deze mensen voor hem zijn. 'Natuurlijk wil je het altijd beter doen, maar als je de hele wereld over reist, wil je dat ook met een geweldige groep mensen doen. En ik heb die groep bij Red Bull, dus ik ben ontzettend trots op alles wat we samen hebben bereikt. Maar uiteraard hoop ik niet dat het hier stopt', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws