Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Legt lat steeds maar hoger' Formule 1
Formule 1

Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Legt lat steeds maar hoger'

Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Legt lat steeds maar hoger'

Christian Horner heeft op het prijzengala van de FIA andermaal mooie woorden over voor zijn goudhaantje Max Verstappen. De Nederlander brak in 2023 vele records en haalde op overtuigende wijze de wereldtitel binnen. Red Bull-teambaas Horner vindt het ongelooflijk bijzonder hoe de drievoudig wereldkampioen de lat steeds maar weer hoger blijft leggen.

Verstappen werd voor de derde keer op rij wereldkampioen, maar zo dominant als hij in 2023 was, was hij nog nooit. Met negentien overwinningen brak hij zijn eigen record van meeste overwinningen in één seizoen van een jaar eerder. Dit was niet het enige record dat dit seizoen door toedoen van Verstappen sneuvelde. Zo won hij in Monza voor de tiende keer op rij een GP en daarmee reed hij het record van Sebastian Vettel (9) uit de boeken. Ook haalde de Nederlander in 2023 het hoogste winstpercentage ooit in één seizoen.

Verstappen legt lat steeds hoger

Daarnaast verbeterde de 26-jarige natuurlijk nog vele andere records en ook Horner is daarvan onder de indruk. De Limburger blijft maar nieuwe standaarden zetten. 'Het is gewoon fenomenaal wat hij allemaal heeft bereikt en ook de consistentie is ongelooflijk', zegt Horner bij RaceFans. 'In een aantal races liet hij verbluffende prestaties zien, zelfs als hij zich na problemen in de kwalificatie naar voren moest knokken. Hij blijft de lat steeds hoger leggen', aldus Horner, die ook nog van iets anders onder de indruk is.

'Ik denk dat de enige schade die hij dit jaar heeft gereden bij het uitrijden van de garage in Silverstone was. Het is gewoon geweldig om te zien hoe hij met het team en zijn technische team samenwerkt', gaat Red Bull-teambaas Horner verder. 'En dat is precies wat wij zijn: wij zijn een team. Iedereen heeft gewoon dezelfde honger en hetzelfde verlangen. Uiteraard gaat Max (Verstappen, red.) daarin voorop.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws