Verstappen ziet nieuwe stratencircuits niet als bedreiging voor Monaco Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet nieuwe stratencircuits niet als bedreiging voor Monaco

Verstappen ziet nieuwe stratencircuits niet als bedreiging voor Monaco

Met de nieuwe Grands Prix op de Formule 1-kalender doet de sport langzaamaan steeds vaker stratencircuits aan. De Grand Prix van Miami is hier het meest recente voorbeeld van. Zal de meest illustere straatrace van het jaar, de Grand Prix van Monaco, daardoor aan waarde verliezen? Het werd Max Verstappen gevraagd in Miami, en hij bleek het totaal niet eens met deze theorie.

'Ik denk niet dat je Monaco kan vervangen', benadrukte hij naast het asfalt in Florida. De wedstrijd in het vorstendom, die na de Grand Prix van Spanje op de kalender staat, kan rekenen op steun van de regerend wereldkampioen: 'Monaco heeft zoveel historie, het kost tijd om de status van zo'n evenement op te bouwen.' De andere stratencircuits acht hij dan ook beslist niet zo aantrekkelijk als die van Monte Carlo.

Wel heeft de race in Monaco ook het nodige commentaar te verduren gekregen de afgelopen jaren. Ja, het is een uiterst technisch circuit dat ook mentaal een enorme uitdaging vormt voor de coureurs, maar inhaalacties zijn er schaars en spektakel op het circuit ontbrak dan ook in recente edities van een van de langst staande F1-races.

Miami anders dan Monaco

Verstappen wil de twee Grands Prix ook niet met elkaar vergelijken, wordt duidelijk uit zijn woorden in Miami: 'Het is hier ook heel anders dan in Monaco. Er is veel meer ruimte en de sfeer is volledig anders, net zoals de cultuur. Dat is maar goed ook, anders zou het wat saai worden', meldt hij bij Formel1. Al met al ziet hij de nieuwe circuits op de kalenders dus beslist niet als bedreiging voor Monaco.

Dit jaar werd voor het eerst in Miami geracet, maar de opmars van de stratencircuits is al eerder ingezet. Zo besloot de Formule 1 in 2021 al naar Saoedi-Arabië te gaan op Jeddah Corniche Circuit, en zijn ze daar inmiddels ook in 2022 al geweest. Verder staat de Grand Prix van Las Vegas voor 2023 gepland - eveneens een stratencircuit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws