Wolff voorzichtig: 'De echt competitieve auto's waren er niet' Formule 1
Formule 1

Wolff voorzichtig: 'De echt competitieve auto's waren er niet'

Wolff voorzichtig: 'De echt competitieve auto's waren er niet'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is voorzichtig met zijn uitspraken over de prestaties van Mercedes nu ze het concept hebben omgegooid. De Oostenrijker bevestigt dat de Duitse renstal goede stappen zet in de goede richting, maar dat het niet allemaal binnen één raceweekend is opgelost. Tussen Aston Martin en Ferrari wil Mercedes een plekje vinden, dat zou volgens Wolff de juiste richting zijn.

Mercedes zag er op de eerste dag van het raceweekend in Melbourne best wel goed uit, al kenden Lewis Hamilton en George Russell twee frustrerende sessies. Het begon te regenen, en dat zat nou net niet in de planning. 'Ik denk dat we het goed deden op die band, maar het was duidelijk dat de echte competitieve auto's er niet waren', vertelt Wolff aan Sky Sports. 'Het niveau van grip was goed en we probeerden twee verschillende dingen (in afstellingen, red.) op beide auto's', gaat de Oostenrijker verder. 'Het werkte op de één wel en de andere niet. We gaan de goede richting op.'

Wat dat betreft is het wat jammer dat de coureurs niet zoveel tijd kregen om te rijden vanwege de regen, die tijd was immers nuttig geweest om nog meer naar de afstellingen te kijken. 'De coureurs moeten doen wat goed is voor hun auto. Iedereen volgt de instructies betreffende de set-up, maar dat wisselt tussen vrijdag en zaterdag heel vaak. Dan besef je dat de ene afstelling beter is dan de andere', legt de teambaas uit. Daar kwam Russell achter in Jeddah, daar had de Brit het namelijk beter voor elkaar dan de zevenvoudig wereldkampioen.

Wolff: 'Voor Imola gaan we waarschijnlijk niks introduceren'

Het concept van Mercedes vraagt om nog best wel wat veranderingen, maar voor de start van het Europese seizoen hoeft niemand echt grote aanpassingen te verwachten van de Zilverpijlen. 'We maken goede stappen en goede ontwikkelingen, maar je moet ze uitvoeren, bevestigen en produceren. Voor Imola gaan we waarschijnlijk niks introduceren', verklaart Wolff.

'We willen het goed doen, en het gaat ook de goede kant op, maar we moeten niet wachten op het wonder van een plotselinge pole position met een halve seconde. Ik denk dat het meer onze positie tussen Ferrari en Aston Martin consolideert. Dat zou zijn een goede stap zijn', denkt de Oostenrijker. 'De komende drie races voegen we geen prestaties toe. Het gaat om het vinden van de beste setup-oplossingen en de band in het juiste venster.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws