Barretto over vertrek Abiteboul: 'Dit is een nieuwe start voor Renault in de Formule 1' Opinie
Opinie

Barretto over vertrek Abiteboul: 'Dit is een nieuwe start voor Renault in de Formule 1'

Barretto over vertrek Abiteboul: 'Dit is een nieuwe start voor Renault in de Formule 1'

Lawrence Barretto noemt het vertrek van Cyril Abiteboul bij Renault een schok. Op maandag werd er bekend dat de Franse teambaas in 2021 niet meer zou terugkeren bij Renault, dat in de Formule 1 is omgedoopt tot Alpine F1 Team. Abiteboul zou CEO worden van het merk, maar dat gaat toch niet door.

'Abiteboul werd beschouwd als een Renault-lifer en werkte sinds 2001 bij het bedrijf en klom door de rangen naar boven om de teugels van het Formule 1-team over te nemen', schrijft Barretto voor de officiële website van de Formule 1. 'Hij zou hen als Alpine naar een nieuw tijdperk leiden, nadat hij een sleutelrol had gespeeld in het terugbrengen van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.' De Fransman zal echter geen rol meer vervullen bij het team in 2021.

'Na besprekingen op bedrijfsniveau is besloten dat Abiteboul het team zal verlaten', gaat Barretto verder. 'Waarbij de directeur Strategie en Business Development van de Renault Groep, Laurent Rossi, de functie van Alpine CEO overneemt.' Rossi zal de leiding krijgen over de Formule 1-activiteiten van het merk. Volgens Barretto is het een gewaagde stap van Renault om Abiteboul te laten gaan.

'Rossi heeft geen Formule 1-ervaring'

'Dit is een nieuwe start voor Renault in de Formule 1', aldus de journalist. 'Rossi neemt de functie van CEO over, maar heeft geen Formule 1-ervaring. Daarom wordt er verwacht dat er verdere veranderingen zullen plaatsvinden binnen de leiderschapsstructuur van het Formule 1-team.' In de komende weken wordt er meer duidelijkheid verwacht over hoe Alpine in 2021 op het circuit zal verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws