Berger komt met lofzang voor Marko: 'Dat is echt uitzonderlijk' Opinie
Opinie

Berger komt met lofzang voor Marko: 'Dat is echt uitzonderlijk'

Berger komt met lofzang voor Marko: 'Dat is echt uitzonderlijk'

Gerhard Berger geniet van de psychologische spelletjes en controverses tussen titelkandidaten Red Bull Racing en Mercedes. Zowel de coureurs als de bazen bij beide renstallen nemen geen blad voor de mond en dat vindt Berger alleen maar goed.

Mercedes beticht Red Bull er van een te flexibele achtervleugel te gebruiken, terwijl de Oostenrijkse renstal wijst naar de voorvleugel van de W12 die niet helemaal jovfel zou zijn. Ook zou er sprake zijn van het spelen van psychologische spelletjes, iets wat Lewis Hamilton ontkent. Het maakt Berger niet uit. Hij geniet vooral van de strijd. 'Het is geweldig en precies iets wat de Formule 1 nodig heeft. De Formule 1 moet verhalen maken en heeft echte characters nodig', citeert Speedweek.com hem.

De oud-coureur van onder meer Ferrari en McLaren haalt zijn Oostenrijkse landgenoten Helmut Marko en Toto Wolff als voorbeelden aan. 'Helmut Marko, met al zijn scherpe randjes, zijn kracht en zijn voor zijn leeftijd uitzonderlijke wil om het team (Red Bull Racing, red.) vooruit te helpen, is echt uitzonderlijk.'

Ook van Wolff kan de 61-jarige Berger, tienvoudig racewinnaar in de Formule 1, genieten. Hoewel zijn landgenoot eerst begeleiding nodig had van wijlen Niki Lauda, is de teambaas van Mercedes echt een character geworden, zo stelt Berger. 'Toto is een exceptionele manager die het hele spel beheerst en een fantastisch commercieel oog heeft', luidt de lofzang. 'Wanneer Marko en hij op gelijke voet met elkaar het gevecht aangaan, dan is dat al een verhaal op zich.'

'Mercedes heeft nog een kleine voorsprong'

Ook van de coureurs van Red Bull en Mercedes kan Berger genieten. Zo vindt hij Verstappen 'echt heel erg goed'. 'Hij laat al zijn teamgenoten er oud uitzien', zegt hij. 'Red Bull heeft een goede auto gebouwd, maar die is nog niet snel genoeg om echt goed met de strategie te kunnen spelen. Mercedes heeft nog steeds een kleine voorsprong', denkt de Oostenrijker.

Denk jij dat Max Verstappen de Grand Prix van Azerbeidzjan wint? Zet dan in en krijg 2,26 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws