Viaplay ziet aantal abonnementen in eerste kwartaal fors dalen Formule 1
Formule 1

Viaplay ziet aantal abonnementen in eerste kwartaal fors dalen

Viaplay ziet aantal abonnementen in eerste kwartaal fors dalen

Het gaat nog altijd niet goed met Viaplay. De streamingdienst, die onder meer over de uitzendrechten van de Formule 1 beschikt, heeft het aantal abonnementen in de eerste drie maanden van de huidige jaargang met bijna twintig procent af zien nemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, zo meldt De Telegraaf.

Het Zweedse bedrijf heeft sinds het begin van 2022 de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport in handen, maar tot dusver is het nog geen onverdeeld succes gebleken. In de beginfase werd er door abonnees veelvuldig geklaagd over de beeldkwaliteit en ook het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk viel bij veel gebruikers niet in de smaak. Viaplay beloofde aan de kwaliteit van de uitzendingen te werken, maar in 2023 zorgden haperingen in de uitzendingen tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk opnieuw voor onvrede.

Alle onvrede heeft zijn sporen nagelaten. Het aantal abonnees is in het eerste kwartaal van 2024 namelijk met bijna één vijfde afgenomen in vergelijking met dezelfde periode van vorig seizoen. Daar blijft het echter niet bij, want ook de schulden en stijgende kosten drukken volgens de De Telegraaf op de financiële resultaten. Eerder dit jaar werd Viaplay nog van de ondergang gered door een flinke kapitaalinjectie van 229 miljoen Zweedse kronen in ruil voor aandelen.

Viaplay haalt F1-rechten opnieuw binnen, hogere prijzen abonnement

Hoewel deze injectie de streamingdienst wat lucht heeft verschaft, zullen de schulden op den duur toch moeten worden afgelost. En daarnaast kaapte Viaplay volgens meerdere bronnen de uitzendrechten van de Formule 1 weg voor de neus van concurrent Ziggo. Een prijsverhoging kon daarom niet uitblijven en vanaf 22 mei kost een maandabonnement niet langer 15,99 euro, maar 17,99 euro. Wel geeft Viaplay om de abonnees tegemoet te komen tussen 30 april en 21 mei de mogelijkheid om een voordeliger jaarabonnement af te sluiten. Als je van deze aanbieding gebruikmaakt, zal je omgerekend 13,79 euro per maand kwijt zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws