Sainz wil Red Bull het leven zuur maken met geplande upgrades Ferrari Formule 1
Formule 1

Sainz wil Red Bull het leven zuur maken met geplande upgrades Ferrari

Sainz wil Red Bull het leven zuur maken met geplande upgrades Ferrari

Volgens Carlos Sainz is het van groot belang dat de upgrades, die Ferrari tijdens het Grand Prix-weekend in Imola op de SF-24 zal introduceren, een schot in de roos zijn. De 29-jarige Spanjaard, die enkele weken geleden in Australië de derde Grand Prix-zege uit zijn F1-carrière boekte, voorziet namelijk opnieuw veel overwinningen voor Red Bull Racing als dit niet het geval is.

Na vijf races staat de teller bij Red Bull alweer op vier overwinningen. Max Verstappen was voor alle vier verantwoordelijk en het hadden er mogelijk zelfs vijf kunnen zijn als de regerend wereldkampioen in Australië niet was uitgevallen. Ferrari lijkt de kampioensformatie, met name Sergio Pérez, zo nu en dan toch enigszins onder druk te kunnen zetten, maar in China was daar geen sprake van. Het Italiaanse team moest op het Shanghai International Circuit niet alleen Red Bull, maar ook McLaren voor zich dulden.

Ferrari heeft voor de Grand Prix van Emilia Romagna een aantal upgrades in de planning staan om het gat naar het team van Verstappen te verkleinen. Het is volgens Sainz van cruciaal belang dat de verbeteringen ook het gewenste effect hebben. 'Dat is het plan, ik hoop dat ze werken', zegt de Spanjaard tegen Motorsport.com. 'Laten we afwachten of het pakket ook daadwerkelijk werkt. Ik hoop dat we het leven van Red Bull wat lastiger kunnen maken. Zo niet, dan gaan ze er dit seizoen opnieuw met veel zeges vandoor', vestigt Sainz zijn hoop op de aangekondigde upgrades van Ferrari.

Beter gevoel over Miami

Op het Shanghai International Circuit kwam de SF-24 niet echt uit de verf, Sainz had dat echter al verwacht. 'We hebben duidelijk wat upgrades nodig als we wat competitiever willen zijn in dit soort lange doordraaiers', aldus de 29-jarige, die stelt dat Ferrari vooral op bepaalde circuits nog moet verbeteren. 'Op circuits als Australië staan we er beter voor, maar er zullen circuits zijn waar Red Bull hoe dan ook een duidelijke voorsprong zal hebben en waar McLaren sterker zal zijn. Dan zullen er circuits als Australië zijn waar we erbij kunnen zitten. Het hangt dus heel erg van het circuit af. Maar het is duidelijk dat als we sterker willen zijn op een circuit als China, dat we een beter platform nodig hebben.'

Over anderhalve week reist het F1-circus af naar Miami, waar de zesde Grand Prix van het seizoen wordt georganiseerd. Sainz verwacht dat het circuit in het zuiden van Florida beter bij de karakteristieken van de SF-24 past. 'Ik denk het. Ik bedoel, ik heb daar een beter gevoel bij dan hier. Het wordt niet net zoals in Australië, maar ik denk dat Miami ons wel beter moet liggen', besluit Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws