F1TV-presentatoren unaniem: 'Verstappen wint de Grand Prix van Australië niet' Opinie
Opinie

F1TV-presentatoren unaniem: 'Verstappen wint de Grand Prix van Australië niet'

F1TV-presentatoren unaniem: 'Verstappen wint de Grand Prix van Australië niet'

Waar Sky Sports F1-commentator David Croft gisteren nog grappend zei dat hij voor een gewaagde voorspelling ging met Verstappen, Pérez en Alonso als podiumklanten, is het panel van F1TV in de Weekend Warm-Up daadwerkelijk niet bang om een verrassende uitslag te voorspellen. Will Buxton heeft in eerste instantie een wel heel bijzondere reden om een overwinning voor Fernando Alonso te voorspellen.

Aan het einde van de voorbeschouwing op de Grand Prix van Australië is het tijd voor presentatoren Lawrence Barretto, Laura Winter en Will Buxton om een voorspelling te doen voor de race van zondag. Opvallend hierbij zijn de lage verwachtingen voor wereldkampioen Verstappen. Barretto trapt af en zet in op stratenracespecialist Sergio Pérez: 'Ik zet in op Checo (Pérez, red.), Fernando, Max', zo zet hij Verstappen verrassend op het laagste treetje van het podium. Na verraste reacties van zijn collega's legt hij uit: 'Fernando was megasterk hier afgelopen jaar. Hij was absoluut briljant!'

Buxton maakt het nog bonter

Buxton knikt veelzeggend terwijl Barretto uitlegt dat Alonso vorig jaar zo sterk was op het semi-stratencircuit van Melbourne, waarna Barretto vermoedt dat collega Buxton nog hoger heeft ingezet voor de Spanjaard. 'Ik heb hoog ingezet, ik heb hoog ingezet', beaamt Buxton lachend. Hij ziet een bijzondere statistiek als reden waarom Alonso dit weekend zijn 33e overwinning pakt. 'Zoals we weten heeft iedere coureur die in de historie van de Formule 1 minimaal 101 podiums heeft gepakt de race gewonnen waarin ze voor de 101e keer het podium betraden.'

Op iets serieuzere toon voegt de Brit daaraan toe: 'Overwinning nummer 33 komt eraan voor Alonso dit weekend in Albert Park, want die auto zag er geweldig uit in Jeddah. Als je terugkijkt naar Bahrein, zag je bij de zware remzones en bij de tractie dat de auto geweldig was. Dit circuit zal de auto geweldig liggen. Alonso gaat de Grand Prix winnen, Checo wordt tweede, en George Russell eindigt als derde.' Na de vragende blikken van Winter en Barretto over de afwezigheid van Verstappen voorspelt Buxton: 'Want Max gaat uitvallen. De auto gaat kapot.'

Winter vraagt nog door of hij betrouwbaarheidsproblemen of een crash verwacht, waarop Buxton toegeeft: 'Ik weet het niet, ik heb geen glazen bol, deze voorspellingen komen uit het niets.' Of de voorspelling van Buxton dit weekend uit zal komen moet nog blijken, maar in de openingsrace van het seizoen voorspelde hij nog een podiumplaats voor Pierre Gasly, die zich vervolgens als laatste kwalificeerde.

Winter houdt het vergeleken met haar collega's wat bescheidener, maar ziet ook Verstappen niet winnen: 'Ik ga voor een zege voor Sergio Pérez, Max Verstappen op plek twee en Fernando Alonso op de derde plek. Ja, ik weet het, ik ben heel doodsaai', voegt ze eraan toe als ze beseft dat de voorspellingen van Buxton en Barretto veel verrassender zijn.

'Waanzinnig dat niemand een overwinning voor Verstappen voorspelt', zegt Barretto. Buxton geeft aan dat Verstappen eerder aangaf dat hij door zijn ziekte serieus verzwakt was in Saoedi-Arabië en dat hij nog niet 100% hersteld is. 'Maar nu hebben we het vervloekt, Max gaat met een ronde voorsprong winnen', sluit Buxton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws