Lammers reageert op uitspraak Duitse journalist: 'Hij vindt dat, maar hij bepaalt dat niet' Opinie
Opinie

Lammers reageert op uitspraak Duitse journalist: 'Hij vindt dat, maar hij bepaalt dat niet'

Lammers reageert op uitspraak Duitse journalist: 'Hij vindt dat, maar hij bepaalt dat niet'

Volgens Louis Dekker is het wel duidelijk dat de dominantie, die Red Bull Racing aan het begin van het seizoen had, inmiddels is verdwenen. Velen vragen zich af of de RB20 überhaupt nog wel de beste bolide is en schreven de zege in Spanje vooral toe aan de kwaliteiten van Max Verstappen. Dekker lijkt die visie wel te delen.

Aan het begin van het seizoen won Verstappen geregeld met een voorsprong van twintig seconden, maar daar is sinds de Grand Prix van Miami geen sprake meer van. Vooral McLaren lijkt het gat naar de kampioensformatie te hebben gedicht en volgens meerdere prominenten is het Britse team Red Bull zelfs voorbijgestoken.

In de Formule 1-podcast van de NOS confronteert presentatrice Afke Boven Dekker en ook Jan Lammers vervolgens met een stukje uit het Duitse Bild. Het medium stelt dat Red Bull, ondanks de overwinning van Verstappen, niet tevreden kan zijn. Dat stoot Lammers een beetje tegen het zere been. 'Dan gaan we wel even uit van wat een Duitse journalist heeft geschreven. We weten niet wat zijn expertise is. Hij vindt dat, maar hij bepaalt het niet', zegt de voormalig F1-coureur.

Welk team heeft de snelste bolide?

Na de Grand Prix van Spanje, waarin Norris opnieuw de strijd met Verstappen aan kon gaan, vraagt men zich steeds meer af of Red Bull nog wel over de beste bolide beschikt. Dekker laat zich desgevraagd uit over dit vraagstuk, maar doet dit wel op een bijzondere manier. 'Norris en Verstappen laten het verschil zien tussen een goede coureur in de beste auto en de beste coureur in een goede auto', zegt Dekker.

'Dat vind ik geen antwoord op je vraag, maar het komt wel een heel eind in de richting', vervolgt de journalist. 'Wij weten natuurlijk niet hoe goed of slecht die RB20 is, want kijk je naar Pérez of kijk je naar Verstappen? Is de ene coureur nu een tovenaar of is de andere een prutser of zit het misschien in het midden? Waarschijnlijk dat laatste', aldus Dekker.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws