Niet teamleden, maar Leclerc en Sainz zijn het probleem: 'Ferrari doet het beter dan de coureurs' Opinie
Opinie

Niet teamleden, maar Leclerc en Sainz zijn het probleem: 'Ferrari doet het beter dan de coureurs'

Niet teamleden, maar Leclerc en Sainz zijn het probleem: 'Ferrari doet het beter dan de coureurs'

Niet de teamleden, maar de coureurs zelf zijn momenteel het grootste probleem van Ferrari. Dat stelt Ralf Schumacher in zijn column voor Sky Sport Deutschland. De oud-Formule 1-coureur is niet te spreken over het gebrek aan consistentie dat Charles Leclerc en Carlos Sainz dit seizoen laten zien.

Schumacher ziet de Scuderia dit jaar opnieuw tekortkomen en niet aan de verwachtingen voldoen. 'Ik heb wel een goede eerste indruk gekregen sinds Frédéric Vasseur zijn rol heeft ingenomen, daar is duidelijk veel gebeurd. Ik zie het grootste probleem dan ook bij de coureurs', stelt de Duitser en legt uit waarom hij dat denkt. 'Voor mijn gevoel zijn Leclerc en Sainz niet consistent genoeg.'

Tekortkomingen van Leclerc en Sainz onder de loep

Leclerc is volgens de oud-coureur van onder meer Williams en Toyota nog niet klaar om wereldkampioen te worden. 'Leclerc heeft zelf gezegd dat hij, tegen het advies van zijn ingenieurs in, de auto verkeerd heeft afgesteld. Met zijn fouten laat hij zien dat hij of nog niet de volwassenheid heeft of dat hij uiteindelijk misschien niet consistent genoeg is om een ​​wereldkampioenschap voor Ferrari binnen te halen.'

Sainz kan eveneens niet ontsnappen aan kritiek van Schumacher. 'Sainz was in een weekend acht tienden verwijderd van Leclerc', wijst hij op het weekeinde in Azerbeidzjan. 'In Miami was hij op zijn niveau, maar vertraagt hij niet snel genoeg en rijdt hij te snel de pitstraat in. Eerlijk gezegd doet het Ferrari-team het momenteel beter dan beide coureurs', luidt het oordeel van de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws