Formule E probeerde tevergeefs Vettel aan te trekken: 'Hij heeft al een baan voor de toekomst' Formule E
Formule E

Formule E probeerde tevergeefs Vettel aan te trekken: 'Hij heeft al een baan voor de toekomst'

Formule E probeerde tevergeefs Vettel aan te trekken: 'Hij heeft al een baan voor de toekomst'

Formule E-oprichter en -voorzitter Alejandro Agag heeft geprobeerd om Sebastian Vettel naar zijn raceklasse te halen. Dat onthult Agag bij sportradiozender talkSPORT. De viervoudig wereldkampioen van de Formule 1 bedankte echter voor de eer, omdat hij naar eigen zeggen andere toekomstplannen heeft.

De Formule E heeft door de jaren heen meerdere oud-F1-coureurs aangetrokken, maar Agag wilde daar nog wel eentje aan toevoegen: Vettel, die vorig seizoen afscheid nam van de koningsklasse. 'Ik heb geprobeerd om hem over te halen om naar de Formule E te komen, we hadden zelfs gesprekken over de Extreme E', wordt de Spanjaard geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Vettel heeft het volgens Agag echter druk met andere zaken. 'Ik heb gehoord dat hij al een baan heeft voor de toekomst. Hij heeft volgens mij dus al plannen. Maar Sebastian is zeer toegewijd aan duurzaamheid en de vele waarden die wij delen. We waren waarschijnlijk niet op het juiste moment op de juiste plek. Hij heeft enkele andere belangrijke doelen. Maar wat hij ook doet, hij zou een geweldige aanwinst zijn.'

Waarom Vettel perfect zou passen in de Formule E

Reden waarom Vettel een geweldige aanwinst zou zijn, komt natuurlijk door de activistische rol die de Duitser de afgelopen jaren op zich nam. De oud-coureur van onder meer Red Bull Racing en Ferrari was - en is - een voorvechter op het gebied van klimaatgerechtigheid, diversiteit en inclusie. Vettel maakte ook meermaals verschillende statements over sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws