Sainz bekritiseerd voor actie op Alonso: 'Bijna identiek als Hamilton op Verstappen' Opinie
Opinie

Sainz bekritiseerd voor actie op Alonso: 'Bijna identiek als Hamilton op Verstappen'

Sainz bekritiseerd voor actie op Alonso: 'Bijna identiek als Hamilton op Verstappen'

Carlos Sainz werd schuldig bevonden aan het incident met Fernando Alonso bij de tweede herstart van de Grand Prix van Australië en Damon Hill begrijpt wel waarom. Volgens de wereldkampioen van 1996 had de Ferrari-coureur simpelweg te veel risico genomen. Het levert een vergelijking met Lewis Hamilton op.

Hill is er kort over wanneer hem in de F1 Nation-podcast wordt gevraagd of Sainz echt schuldig was aan de botsing met zijn landgenoot, die daardoor in de rondte ging. 'Het spijt me, maar ik denk echt dat dit de fout van Carlos was', vertelt de Engelsman. 'Hij kwam te diep naar de binnenkant en verbruikte te veel asfalt. Er was niet echt veel anders dat Fernando kon doen om hem te ontwijken.'

Hamilton agressief, maar laat actie op Verstappen wél werken

Eerder in de race was er een kleine aanvaring tussen Hamilton en Max Verstappen. Eerstgenoemde drukte zijn oud-titelrivaal in de derde bocht van de eerste ronde van de race licht buiten de baan - tot onvrede van Verstappen. Hamilton gebruikte hier net als Sainz alle ruimte die hij had op de baan, maar fout ging het in ieder geval niet tussen het tweetal dat een geschiedenis heeft.

Hamilton gaf, vergeleken met Sainz, dan nog het goede voorbeeld, denkt Hill. 'Je duikt niet zo diep naar de binnenkant en plaatst jezelf niet in zo'n compromitterende positie. Het was bijna identiek aan de inhaalactie van Lewis op Max, maar Lewis kreeg nog de overhand', aldus de Brit. Sainz kreeg voor zijn actie een vijfsecondenstraf, terwijl Hamilton tweede werd achter Verstappen.

Poll

Vond jij de straf voor Carlos Sainz terecht?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws