Van de Grint: 'We twijfelen er toch niet meer aan dat Max wereldkampioen wordt?' Opinie
Opinie

Van de Grint: 'We twijfelen er toch niet meer aan dat Max wereldkampioen wordt?'

Van de Grint: 'We twijfelen er toch niet meer aan dat Max wereldkampioen wordt?'

Kees van de Grint denkt dat Max Verstappen, zeker na de Grand Prix van Mexico, de gedoodverfde wereldkampioen va 2021. Volgens de oud-werknemer van Bridgestone in de Formule 1 kan er in de laatste vier races weinig meer misgaan voor de coureur van Red Bull Racing.

Van de Grint begint de nieuwe aflevering van Slipstream met een duidelijk statement: Verstappen is de nieuwe wereldkampioen in de Formule 1. 'We twijfelen er toch niet meer aan dat Max wereldkampioen wordt? De titel is binnen, denk ik', zegt Van de Grint. 'De dominantie druipt er vanaf en ik denk dat Hamilton ook wel 'geknakt' moet zijn. Mercedes kwam echt totaal niet aan de rondetijden van Verstappen in Mexico.'

Van de Grint spreekt van twee 'zekerheidjes' in komende vier races

'In Mexico was de dominantie weer zo groot en bovendien komen er minimaal nog twee circuits aan waar Max ook dominant zal zijn', aldus Van de Grint, die een snelle rekensom maakt met betrekking tot de te behalen WK-punten en de voorsprong van Verstappen. 'De twee overige circuits zijn nieuwe circuits met vraagtekens, maar daar 'mag' Hamilton dan in principe winnen', zegt de analist, die met dat laatste doelt op de Grand Prix van Qatar en Saoedi-Arabië.

Dat Verstappen er met vier races voor het einde van het seizoen zo goed voorstaat, heeft hij vooral ook aan zichzelf te danken, vindt Van de Grint. 'In Mexico had Red Bull de beste auto, maar Verstappen geeft daarbij ook nog eens net dat beetje extra, waardoor de RB16B nog harder gaat. Hij was dus erg superieur. Mercedes heeft het overigens wel goed gedaan hoor, want ze sloegen met twee man toe in de kwalificatie toen het niet ging bij Verstappen. Maar al met al hadden ze hier eigenlijk niets te zoeken.'

Pakt Max Verstappen de WK-titel en Red Bull ook de constructeurstitel? Dan kan je flink cashen. Check hier waar je in moet zetten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws