Villeneuve zoekt naar verklaring: 'Misschien heeft Mercedes motor opengeschroefd' Opinie
Opinie

Villeneuve zoekt naar verklaring: 'Misschien heeft Mercedes motor opengeschroefd'

Villeneuve zoekt naar verklaring: 'Misschien heeft Mercedes motor opengeschroefd'

Jacques Villeneuve vindt niet dat de huidige WK stand in de Formule 1 recht doet aan de verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull Racing. Max Verstappen leidt het kampioenschap met een voorsprong van zes punten op regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, maar Villeneuve stelt dat de voorsprong van de Nederlander groter had kunnen zijn.

'De stand representeert niet de huidige status en doet Verstappen eigenlijk te weinig eer aan', zegt de wereldkampioen van 1997 in een interview met La Gazzetta dello Sport. Villeneuve haalt daarbij de verliespunten aan waar Verstappen mee te maken kreeg tijdens de Grands Prix van Groot-Brittannië en Hongarije. In die races was hij betrokken bij crashes met respectievelijk Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes. Hoewel hij in Hongarije nog negende werd, kwam de zeventienvoudig racewinnaar in het Verenigd Koninkrijk niet over de streep.

'Mercedes had het makkelijk daar', stelt Villeneuve. 'Ook al was Hamilton niet bijzonder in beste doen. Echter: op circuits al Istanbul waren zeniet snel genoeg of maakten ze fouten. Hoe dan ook ontlopen de coureurs elkaar nauwelijks in het kampioenschap.

Villeneuve zoekt naar verklaring hoge snelheid op rechte stukken

Villeneuve vindt het dan ook lastig om een wereldkampioen te voorspellen, juist omdat Mercedes en Red Bull elkaar nauwelijks ontlopen. 'Red Bull en Verstappen zijn tot nu toe vrijwel foutloos geweest, terwijl Mercedes een zekere vorm van uitputting lijkt te hebben', analyseert de elfvoudig racewinnaar door.

Ook Villeneuve zag hoe snel Mercedes en Hamilton in het bijzonder was op de rechte stukken van Istanbul Park. Op bepaalde momenten reed zijn W12 twintig kilometer per uur harder dan concurrenten. 'Misschien hebben ze de motor opengeschroefd omdat er toch nog maar een paar races (zes stuks, red.) te gaan zijn. Als ze zo doorgaan, dan kan Hamilton het goed gaan doen in Austin en Brazilië, want daar is snelheid op de rechte stukken belangrijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws