'Nog geen formeel ontslag van Newey, krantenkoppen verrasten hem en Red Bull' Formule 1
Formule 1

'Nog geen formeel ontslag van Newey, krantenkoppen verrasten hem en Red Bull'

'Nog geen formeel ontslag van Newey, krantenkoppen verrasten hem en Red Bull'

Brits medium The Guardian begrijpt dat Red Bull Racing-topontwerper Adrian Newey nog geen formeel ontslag heeft ingediend of aan het personeel heeft aangekondigd dat hij vertrekt. Bronnen van The Guardian melden dat de krantenkoppen Newey en het team op donderdag verrasten.

Op donderdag 25 april was Auto, Motor, und Sport de eerste die wist te melden dat Newey mogelijk zou vertrekken bij Red Bull, en dat er spoedig een aankondiging werd verwacht. Het duurde niet lang voordat bronnen van Motorsport, de BBC en De Telegraaf hetzelfde kwamen melden. Red Bull liet zelf weten dat 'Newey een contract heeft tot eind 2025 en dat ze zich er niet bewust van zijn dat hij momenteel met andere teams in gesprek is'. Ondanks dat er nog geen bevestiging is gekomen, was het genoeg om de wereld der Formule 1 in rep en roer te brengen. Waar gaat Newey heen, wat gaat Newey doen, en gaat hij überhaupt wel weg?

The Guardian begrijpt dat Newey nog geen formeel ontslag heeft ingediend of aan het personeel heeft verteld dat hij vertrekt, maar de bronnen van het Britse medium zeggen dat de krantenkoppen Newey en het team op donderdag verrasten. De 65-jarige heeft nog geen commentaar gegeven en Red Bull heeft na haar statement ook nog niets meer laten horen. Het vertrek van Newey zou volgens meerderen significante gevolgen hebben voor de Oostenrijkse renstal. De Brit wordt momenteel gekoppeld aan een overstap naar Mercedes, Ferrari of Aston Martin. Deze situatie zou ook gevolgen kunnen hebben voor Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen heeft al vaker aangegeven dat hij een vredige, rustige omgeving wilde. Het was even rustig de laatste weken, maar nu begint de onrust weer.

Newey is overal welkom

Dat de andere teams het niet erg vinden dat het momenteel rommelt achter de schermen bij Red Bull, is in ieder geval duidelijk. Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll zou de Britse ingenieur al een astronomisch hoog bod hebben gedaan om hem bij het team te krijgen. Ferrari zou ook proberen om Newey naar Maranello te halen. Laatst werd Newey gespot op het vliegveld van Bologna, waardoor er direct werd gesuggereerd dat hij op de koffie zou gaan bij John Elkann, al was hij toen voor persoonlijke redenen in Italië, niet om te praten over zijn toekomst. Newey heeft aangegeven dat zijn tijd in de IndyCar, waardoor hij naar de Verenigde Staten verhuisde, zijn eerste huwelijk opbrak, en daarom denken sommigen dat hij er niet voor zou willen kiezen om zich bij Ferrari aan te sluiten. Zolang Red Bull en Newey zelf niets bevestigen, is het nog afwachten hoe de zaak zich verder ontvouwt.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws