F2 in Italië | Verschoor en Beckmann gestraft na controles F2 & F3
F2 & F3

F2 in Italië | Verschoor en Beckmann gestraft na controles

F2 in Italië | Verschoor en Beckmann gestraft na controles

De Formule 1 mag dan het hoofdgerecht zijn tijdens de Grand Prix van Italië, ook de Formule 2 zal er voor de nodige actie zorgen. Daar zullen onder meer de deelnemende Nederlanders Bent Viscaal en Richard Verschoor aan bijdragen, om over de grote hoeveelheid talenten die het veld opmaken maar niet te spreken. Middels F2 in Italië houden wij je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van het Formule 2-raceweekend.

8:45 (13/09) | Verschoor en Beckmann gestraft na controles

Richard Verschoor is gediskwalificeerd van de Feature Race nadat bij de controle bleek dat zijn bolide onder het minimumgewicht zat. Ik artikel 5.a an de technische regelgeving staat een minimumgewicht aangegeven, maar door een rekenfout van het team en een tekort aan opgepikt rubber, kon Verschoor hier niet aan voldoen. Hiermee verliest de Nederlander zijn zuurverdiende zevende plek. Ook collega David Beckmann krijgt een straf voor het veroorzaken van een ongeluk. De Duitser haalde Bent Viscaal uit de race en wordt door de stewards als schuldige aangewezen voor het incident.

11.00u (12/09) | Gelukkige Verschoor maakt dertien plekken goed, enorme pech voor Viscaal

In de Formule 2-feature race op Monza gebeurde zondagochtend een hoop. Startend vanaf respectievelijk P18 en P20 gingen Bent Viscaal en Richard Verschoor op jacht naar punten, terwijl kampioenschapsleider. Oscar Piastri zijn poleposition ging verdedigen.

De race in Italië begon amuserend, met verschillende inhaalacties op de baan. Zo zou Red Bull-junior Liam Lawson zich knap omhoog knokken naar P2. Door een uitvalbeurt van Jüri Vips vonden in ronde negen de pitstops plaats, waarbij zo'n vijf coureurs op de gok buiten bleven, een gok die achteraf voor de meesten niet goed uitbetaalde.

Mede dankzij een sterke pitstop strategie en twee fraaie inhaalacties kon Viscaal zich omhoog knokken, waardoor de Trident-coureur enkele ronden na de pitstops zelfs op P7 terecht kwam. Ook collega Verschoor profiteerde van verschillende uitvalbeurten om hem heen, en nam plaats op P8. De knappe inhaalrace van Viscaal zou echter niet beloond worden, want een wilde, ongecontroleerde actie van David Beckman vlak voor het einde zorgde voor een kapotte ophanging bij de auto met nummer 24: einde race dus. Verschoor bleef uiteindelijk uit de mêlee en zette een P7 achter zijn naam.

15.15u (11/09) | Viscaal pakt eerste podiumplek na ijzersterke sprintrace, Daruvala wint

Na een ijzersterke tweede sprintrace is het Bent Viscaal gelukt om de tweede plek te pakken. De coureur van Trident startte als vierde, nadat hij zevende werd in de eerste sprintrace. Na een goede start pakte de Nederlander P3, waarna hij lang achter Robert Shwartzmann zat. Viscaal bleef goed in de DRS van de nummer twee rijden en in de negentiende ronde maakte Shwartzmann een fout, waardoor Viscaal verdiend op kon schuiven naar P2. Voor de 21-jarige coureur is het zijn eerste Formule 2-podium.

Voor Viscaal was het Jehan Daruvala die op overtuigende wijze naar de overwinning reed. De coureur, onderdeel van het Red Bull-programma, reed ongestoord aan de leiding en kon een goed gat trekken ten opzichte van Shwartzmann en Viscaal. Richard Verschoor reed van P17 naar P13. In de tiende ronde liet de Benschopper een fraaie inhaalactie zien, waarbij hij zowel Lundgaard als Nissany passeerde.

9.45u (11/09) | Knappe winst voor Pourchaire, Viscaal op P7

Na een nogal chaotische sprintrace op het circuit van Monza heeft Theo Pourchaire wederom een race weten te winnen. De jonge Fransman wist uiteindleijk Guanyu Zhou achter zich te houden door zich kranig te verweren. De coureur van de Sauber Academy waarmee de beste van het veld vandaag. Uiteindelijk werd het een kleurloze race voor Richard Verschoor. Laatstgenoemde viel uit en Viscaal moest, nadat hij terugviel naar de negentiende positie, hard aan het werk. Hij wist het te belonen met een zevende positie na een knappe inhaalrace.

17.20u (10/09) | Piastri pakt pole in kwalificatie, Viscaal en Verschoor op P18 en P20

Oscar Piastri heeft in de Formule 2-kwalificatie poleposition kunnen pakken na een klassieke 'Monza-trein' op de Temple of Speed. Een zogeheten tow krijgen van je voorvanger is enorm belangrijk op de lange rechte stukken van het Italiaanse circuit, Piastr trok aan het langste eind, gevolgd door Jehan Daruvala en Guanyu Zhou. Bij de Nederlanders ging het wat minder goed, Bent Viscaal kwalificeerde zich op P18 en Richard Verschoor op P20.

12.11u (10/09) | Ticktum snelste in vrije training, Nederlanders in top tien

Daniel Ticktum heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de vrije training van de Formule 2 op Monza. De coureur van DAMS ging met een 1:33,042 twee tienden harder dan Théo Pourchaire en Red Bull Racing-junior Jehan Daruvala. Nederlanders Bent Viscaal en Richard Verschoor doen ook goede zaken en beginnen het weekend op respectievelijk plaatsen acht en negen.

16.30 uur (08/09) | David Beckmann rijdt in Monza voor Campos

David Beckmann zal de Formule 2-races in Monza rijden voor Campos. De Duitser reed de eerste races van het seizoen voor Charouz Racing Team, maar door gebrek aan financiële middelen werd hij hier vervangen door Enzo Fittipaldi. Het is nog niet bekend of Beckmann ook de laatste races van het Formule 2-seizoen voor Campos zal rijden.

10:00 uur (07/09) | Hughes vervangt geblesseerde Aitken

Voor de Italiaanse Grand Prix is er sprake van een wijziging op de Formule 2-grid en wel bij het team van HWA Racelab. Jack Aitken is nog altijd geblesseerd na zijn zware crash bij de 24 uur van Spa-Francorchamps en dus is zijn vervanger Jake Hughes. De 27-jarige Brit reed vorig jaar ook een race voor HWA en is momenteel bezig als simulatorcoureur voor Mercedes in de Formule 1 en Formule E.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws