Update IV | Enzo Fittipaldi geeft update: ondanks botbreuken maakt hij het goed F2 & F3
F2 & F3

Update IV | Enzo Fittipaldi geeft update: ondanks botbreuken maakt hij het goed

Update IV | Enzo Fittipaldi geeft update: ondanks botbreuken maakt hij het goed

De feature race van de Formule 2 zondagmiddag is in de eerste ronde stilgelegd na een zwaar ogende crash. In de derde F2-race dit weekend in Saoedi-Arabië ging het bij de start mis, waarbij Théo Pourchaire niet goed weg leek te komen bij de start en in botsing kwam met Enzo Fittipaldi.

Bij de start van de race, die al uitgesteld was wegens schade aan het circuit, leek het op het eerste oog mis te gaan bij de auto van Pourchaire. De Fransman kwam niet van zijn plek bij het doven van de startlichten en hoewel de meeste coureurs de ART-coureur wisten te ontwijken, lukte Fittipaldi dit niet.

Update 16:25 (05-12) | 'Pourchaire en Fittipaldi bij bewustzijn, coureurs naar het ziekenhuis'

Enkele tientallen minuten na de crash bij de start van de Formule 2-race in Jeddah lijkt er meer bekend te worden over de toestand van Enzo Fittipaldi en Théo Pourchaire. De twee coureurs raakten in botsing bij de start van de race, waarna de wedstrijd werd stilgelegd.

Volgens verschillende berichten is Pourchaire meegenomen door een ambulance op het circuit, waarbij de Fransman zijn duim op zou hebben gestoken naar het publiek. Ook Fittipaldi zou bij bewustzijn zijn, de Braziliaan wordt volgens het Duitse Sky per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Update II 22:50u (05/12) | Pourchaire laat van zich weten, situatie Fittipaldi nog onduidelijk

Na de heftige crash in Saoedi-Arabië en de opname in het ziekenhuis heeft Théo Pourchaire van zich laten weten. De Formule 2-coureur belandde in het ziekenhuis na een zware crash bij de start van de feature race, maar de Fransman laat weten dat het goed met hem gaat.

Bij de start van de race op zondagmiddag kwam Pourchaire niet goed van zijn plek, waarna hij hard werd geraakt door collega Enzo Fittipaldi. De race werd stilgelegd, waarna de twee met onbekend letsel naar het ziekenhuis werden gebracht. De situatie van Fittipaldi lijkt ernstiger dan die van Pourchaire, alhoewel er nog veel onbekend is over het exacte letsel van de twee. Vanuit het ziekenhuis laat Pourchaire weten dat het goed met hem gaat en dat er sprake is van een 'blessure' van Fittipaldi. Om welke blessure het gaat, laat het talent niet weten.

Update III 09.10u (06/12) | Broer Fittipaldi geeft update, toestand beter dan verwacht

De broer van de tijdens de Formule 2-race hard gecrashte Enzo Fittipaldi heeft een update gegeven over de situatie van de coureur. Pietro geeft aan dat zijn broer bij bewustzijn is en momenteel nog in het ziekenhuis ligt om te rusten. Hoewel er een fractuur is geconstateerd in zijn rechterhiel, ziet zijn situatie er beter uit dan werd verwacht door iedereen binnen zijn kring. Verder bedankt Pietro Fittipaldi de FIA, het team en het medisch team in Saoedi-Arabië.

Update IV 14.00u (06/12) | Enzo Fittipaldi geeft update: Ondanks botbreuken maakt hij het goed

Enzo Fittipaldi heeft middels zijn Twitter-kanaal voor het eerst van zich laten horen na zijn heftige crash in Saoedi-Arabië. De Braziliaan klapte vol op de auto van Théo Pourchaire, die niet goed wegkwam bij de start. Fittipaldi laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Bij de crash liep Fittipaldi een breuk in zijn hiel op, zo laat hij weten op social media. De jonge coureur bedankt zijn volgers voor alle steun en berichten na de crash met zijn Franse collega.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws