Le Mans van Van der Zande eindigt vroegtijdig: 'Net toen we de aansluiting konden pakken' Algemeen
Algemeen

Le Mans van Van der Zande eindigt vroegtijdig: 'Net toen we de aansluiting konden pakken'

Le Mans van Van der Zande eindigt vroegtijdig: 'Net toen we de aansluiting konden pakken'

De 24 uur van Le Mans van Renger van der Zande en collega's Sebastian Bourdais en Scott Dixon werd vroegtijdig beëindigd door een olielek. Van der Zande baalde er behoorlijk van, aangezien de #3 Cadillac op het punt stond om de aansluiting weer te pakken. Met nog iets meer dan vijf uur te gaan probeerden ze het probleem nog te verhelpen, maar de poging was tevergeefs.

Van der Zande en consorten mochten de 24 uur van Le Mans op zaterdagmiddag aanvangen vanaf P2 in de Hypercar-klasse. Kort na de start van de endurancerace kon Bourdais het tempo van de kopgroep, bestaande uit Ferrari en Porsche, niet volgen en was hij teruggezakt naar P4. De Ferrari achter hem, met voormalig Formule 1-coureur Robert Kubica achter het stuur, zette hem onder druk. Na de eerste uren werd de leiding en de posities in de top tien voortdurend gewijzigd, de regen en wat penalties speelden hier ook een rol in. Bourdais verloor daar meer posities voordat de auto's de nacht ingingen. 'Aan het begin van de race hebben we alles eigenlijk verloren', zegt Van der Zande tegenover RTL7.

De auto kwam op dat moment net binnen met een mechanisch probleem. Dixon viel stil op het Mulsanne Straight. Hij kreeg instructies van zijn team om de Cadillac weer aan de praat te krijgen. Het lukte hem om op de elektromotor terug te rijden naar de pitstraat. 'Hij zat er nog maar net in, maar ik stond klaar voor het geval een tweede rijder nodig was', gaat Van der Zande verder. 'Ik zag dat hij een probleem kreeg. Het lijkt een olielek te zijn. Enorm balen dat het nu gebeurt, want we konden net de aansluiting pakken. We konden naar voren en gaan aanvallen', zegt de coureur, die het duidelijk jammer vindt. Eerder in het jaar tijdens de 24 uur van Daytona ging het ook al mis.

Definitief game over

Het team ging er nog alles aan doen om de auto weer de baan op te krijgen, maar het lukte helaas niet. 'We kregen ook een melding van een oliealarm, en dat klonk niet goed. Hij kon op de elektromotor nog terugrijden naar de pits, dus we kijken of we het op kunnen lossen. Het bodywork zit al los, de achterkant is eraf. Maar ik denk niet dat het goed gaat komen', zei Van der Zande vlak voordat de uitvalbeurt definitief was. Een olielek deed de race van Van der Zande uiteindelijk dus de das om. Even voor 11:00u bevestigde de wedstrijdleiding dat de #3 Cadillac was uitgevallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws