Marko: 'Hoe kan je de F2 en F3-coureurs anders beoordelen?' F2 & F3
F2 & F3

Marko: 'Hoe kan je de F2 en F3-coureurs anders beoordelen?'

Marko: 'Hoe kan je de F2 en F3-coureurs anders beoordelen?'

Helmut Marko heeft aangegeven voorstander te zijn van een Grand Prix-weekend in Oostenrijk mét lagere klassen in het voorprogramma. De Formule 2 en de Formule 3 betreden doorgaans ook het asfalt, de Red Bull Racing-adviseur wil ze 5 juli dan ook die mogelijkheid niet ontnemen.

'De omliggende series, de Formule 2, de Formule 3 en de Porsche Supercup moeten ook verreden worden. Het is een duidelijke boodschap naar de rest van de sport', zo opent de man uit Graz tegenover Motorsport-Total.

Of beeldmateriaal van de andere klassen van de autosport ook uitgezonden worden blijft nog maar de vraag: 'Ik weet niet of die klassen de televisie halen vanwege de strikte regulering. Misschien dat er samenvattingen uitgezonden kunnen worden waarin we alleen de actie zien.'

De reden dat het uitzenden van een volledige race een obstakel vormt is dat het een lastig verhaal wordt om veel televisiestations uit te nodigen op de Red Bull Ring. De lagere raceklassen zouden dus afhankelijk zijn van het beeld dat de FOM levert.

Marko wil Red Bull-junioren zien rijden

Marko is verantwoordelijk voor het juniorenprogramma van Red Bull Racing. Daarom heeft hij er baat bij als ook de lagere raceklassen van start gaan: 'Hoe kan je anders beoordelen of iemand goed genoeg is voor de Formule 1 volgend jaar?'

'De jonge coureurs moeten hun superlicentiepunten verdienen. Anders leg je de doorstroom van coureurs volledig stil', concludeert de opportunistische Oostenrijker. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws