Wolff hoopt F2-coureur naar de top te helpen: 'Hij moet laten zien dat hij klaar is voor de F1' F2 & F3
F2 & F3

Wolff hoopt F2-coureur naar de top te helpen: 'Hij moet laten zien dat hij klaar is voor de F1'

Wolff hoopt F2-coureur naar de top te helpen: 'Hij moet laten zien dat hij klaar is voor de F1'

In aanloop naar het Formule 2-seizoen heeft Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, benadrukt dat het cruciaal is om geen overmatige druk te leggen op het jonge talent Andrea Kimi Antonelli. De 17-jarige coureur maakt de overstap naar de Formule 2 na indrukwekkende prestaties in kartcompetities en succesvolle jaren in de juniorcompetities.

Andrea Kimi Antonelli staat bekend als een talentvolle Italiaanse autocoureur. Vanaf 2019 maakt hij deel uit van het Mercedes Junior Team, dat fungeert als het ontwikkelingsprogramma van het Formule 1-team van Mercedes. Zijn triomfen in 2022 omvatten kampioenschapstitels in zowel het Italiaanse als het ADAC Formule 4-kampioenschap. Afgelopen jaar schitterde hij door zowel het Formula Regional Middle East Championship als het Formula Regional European Championship te winnen.

Wolff bestempelt Antonelli als groot talent

De Mercedes-teambaas benoemt het opvallende talent van de jonge Italiaan. 'Zijn prestaties in de kartcompetities waren al indrukwekkend en toen stapte hij over naar de juniorcompetities en won hij elk seizoen in zijn eerste jaar', merkte Wolff op tegenover Speedweek.com. 'Maar we moeten voorzichtig zijn, want er is veel hype rondom Kimi. Hem naar de F2 brengen is een grote stap, want deze auto's zijn zwaarder en hebben veel meer vermogen', voegt hij hier aan toe.

De lat niet te hoog leggen

Wolff erkent het potentieel van de jonge ster, maar benadrukt het belang van geduld. 'Als we hem de tijd geven en niet verwachten dat hij in zijn eerste seizoen uitblinkt, denk ik dat hij een grootheid kan worden in deze sport. We zullen zien hoe het in de Formule 2 gaat. Ze hebben daar nieuwe auto's, wat een voordeel voor hem is. Maar er zijn een paar sterke concurrenten die dit jaar hun tweede Formule 2-seizoen rijden en ook hoog worden ingeschat', legt de Oostenrijker uit.

De teambaas van Mercedes wijst op het feit dat Antonelli zich moet focussen op de Formule 2 zonder de druk al te hoog te leggen voor zichzelf. 'Hij moet laten zien dat hij klaar is voor een plek in de Formule 1 en voorlopig moeten we ons uitsluitend concentreren op de Formule 2', verduidelijkt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws