Albon heeft moeite met communicatie: 'Er is mentaliteitsverschil tussen Red Bull en Williams' Formule 1
Formule 1

Albon heeft moeite met communicatie: 'Er is mentaliteitsverschil tussen Red Bull en Williams'

Albon heeft moeite met communicatie: 'Er is mentaliteitsverschil tussen Red Bull en Williams'

Alexander Albon is bij het team van Williams nog op zoek naar de juiste manier van communicatie. De Britse Thai heeft eerder gereden bij het team van Toro Rosso en Red Bull Racing en vertelt dat het er daar erg anders aan toeging. Bij zijn huidige team werkt het niet om schreeuwend over de boordradio iets te melden, dus probeert hij te vinden wat wel past bij de mentaliteit van Williams.

Voormalig technisch directeur François-Xavier Demaison liet eerder al weten dat Albon harder mag zijn voor het team. Op die manier zou Williams wat betreft de ontwikkeling van de auto stappen kunnen zetten. De coureur verklaart dat hij nog niet de juiste manier heeft gevonden om zaken te melden. 'Als het niet goed gaat, dan zeg ik dat', begint de 26-jarige bij Motorsport.com.

Wanneer Albon iets aangeeft, zorgt hij voornamelijk dat de boodschap goed overkomt. 'Als dingen uit de hand lopen, dan voel ik niet de drang om me uit te spreken alleen maar om me uit te spreken. Alles moet opbouwend en op de juiste manier zijn', legt de coureur uit. 'Ik denk dat er een klein mentaliteitsverschil is tussen Red Bull en Williams. De cultuur is een beetje anders. Ik probeer dat nog steeds uit te zoeken en die sweet spot te vinden.'

Albon: 'Het gaat om het begrijpen van de cultuur'

Hoewel Albon meestal rustig en zachtaardig overkomt, geeft hij toe dat hij aan het begin van het 2022-seizoen wel eens schreeuwde over de boordradio. 'Ik realiseerde me dat dit niet het beste in het team naar boven haalde, dus dan moet je op zoek gaan naar een andere werkwijze', zo legt hij uit. 'Ik heb het daar nog vaak over met het team. Zoals ik al zei, het gaat om het begrijpen van de cultuur en mentaliteit van het team, maar ook om alle gezichten dezelfde kant op te krijgen', concludeert de coureur met 59 racestarts in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws