AlphaTauri positief door naar kwalificatiedag: 'Pakket werkt goed' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri positief door naar kwalificatiedag: 'Pakket werkt goed'

AlphaTauri positief door naar kwalificatiedag: 'Pakket werkt goed'

Jonathan Eddolls, hoofdingenieur van AlphaTauri, is tevreden met het nieuwe pakket dat goed lijkt te werken. De Italiaanse renstal kwam met een nieuw pakket aan updates aan in Singapore op vrijdag en kon direct goed aan de slag gaan tijdens de vrije trainingen. De hoofdingenieur denkt dat het team een productieve start heeft gehad en daarbij een beter begrip van de auto heeft kunnen krijgen.

AlphaTauri trekt na de eerste dag in Singapore een positieve conclusie na de eerste twee sessies met de grote update. Echter is er nog ruimte voor verbetering. 'Over het algemeen was het een positieve start van het weekend', zegt Eddolls in een persbericht van AlphaTauri. Liam Lawson en Yuki Tsunoda eindigden respectievelijk op de twaalfde en zestiende plaats. Op vrijdag ging het echter niet zozeer om de rondetijden voor AlphaTauri. Beide auto's waren namelijk uitgerust met het nieuwe updatepakket dat het team naar Singapore had meegenomen. Vooral de achterkant van de AT04 werd uitgebreid herzien.

'Een van de belangrijkste doelen van vrijdag was om de prestaties die bij deze update horen te begrijpen en samen met de gegevens te achterhalen hoe we de auto het beste kunnen afstellen', legt Eddolls uit. 'Bij de hoge baantemperaturen en het groene asfalt is het hier in VT1 altijd moeilijk om veel te leren. Maar we hebben genoeg gezien om te beseffen dat het pakket werkt, en beide coureurs waren tevreden over de auto', verklaart de Brit. Later in VT2 ging het vooral om finetunen omdat de tweede training in Singapore de meest representatieve sessie van het weekend is voor de kwalificatie- en racedagvoorbereiding. In VT3 op zaterdag staat nu eerst de kwalificatie centraal.

Lawson heeft van Singapore kunnen proeven en maakt zich op voor het echte werk

'We richten ons nu op de prestaties op korte runs en wat we moeten doen om het potentieel van de zachte band te maximaliseren', aldus Eddolls, die ook uitlegt dat het voor beide coureurs belangrijk was om vertrouwen op te bouwen. Dit geldt met name voor rookie Lawson, die voor de eerste keer in Singapore rijdt. De Nieuw-Zeelander meldt dat het aanvankelijk lastig was. 'Maar dat was te verwachten op dit unieke circuit', gaat Lawson verder. Hij eindigde zelfs als twaalfde, vier posities voor zijn meer ervaren teamgenoot, die in VT2 problemen had met de zachte band. In de eerste training stond de Japanner nog als negende in de top tien, en dus aanzienlijk verder naar voren.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws