Lawson richt zijn peilen op 2024: 'Ik wil een voltijds zitje' Formule 1
Formule 1

Lawson richt zijn peilen op 2024: 'Ik wil een voltijds zitje'

Lawson richt zijn peilen op 2024: 'Ik wil een voltijds zitje'

Eind augustus in Zandvoort mocht Liam Lawson tegen alle verwachtingen in plots zijn Formule 1-debuut maken. De 21-jarige Nieuw-Zeelander moest de geblesseerde Daniel Ricciardo vervangen. Fast forward enkele weken later en Lawson zit nog altijd achter het stuur van de AlphaTauri-bolide van de gekwetste Australiër. Hij wist te imponeren tijdens zijn eerste twee raceweekends in de F1 en dus heeft hij zijn zinnen gezet op een zitje volgend seizoen.

Lawson is de jongste coureur op de grid, maar zijn ambitie is duidelijk. In 2024 wil hij 'voltijds' in een Formule 1-wagen rijden. 'Momenteel bekijk ik het nog race per race. Ik bereid me voor zoals altijd, maar ik kijk ook naar de toekomst.' De testcoureur van Red Bull is dit seizoen ook nog in andere autosportcompetities actief, maar met de F1 was het liefde op het eerste gezicht. 'Nu dat ik ervan heb mogen proeven, kan ik zeggen dat ik er verliefd op geworden ben. Ik denk dat ik niet tevreden kan zijn met iets anders dan een zitje volgend seizoen.' Klare taal van Lawson.

Er is nog hoop. AlphaTauri laat voorlopig nog na om hun rijdersduo voor volgend seizoen bekend te maken. Yuki Tsunoda maakt een goede campagne door en lijkt zijn toekomst binnen de Red Bull-familie verzekerd te hebben. Tweede coureur Nyck de Vries werd voor de zomerstop al vervangen door Ricciardo, die op dat moment genoot van een sabbatjaar als reservecoureur bij de Oostenrijkse Renstal. Door diens blessure mocht Lawson plots opdraven. Zo heeft het zusterteam van Red Bull al vier verschillende rijders gehad dit seizoen, maar dat maakt hun plan voor 2024 duidelijk.

De visie voor 2024

CEO Peter Bayer weet wat de ideale combo is voor AlphaTauri. 'Om vandaag de dag competitief te zijn, moet je een ervaren coureur koppelen aan een jong talent. Dat willen we bereiken. Op die manier kan de jonge rijder leren van zijn teamgenoot, die op zijn beurt dan weer belangrijker is voor het team. Wij geven feedback aan de jonge coureur en de meer ervaren coureur geeft ons feedback.' Volgens Bayer is Ricciardo daar het perfecte voorbeeld van. 'Daniel heeft ons ongelooflijk geholpen om onze wagen af te stellen', zei de Zwitser volgens PlanetF1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws