AS-web: 'Newey neemt achterkant van Red Bull-auto flink onder handen' Formule 1
Formule 1

AS-web: 'Newey neemt achterkant van Red Bull-auto flink onder handen'

AS-web: 'Newey neemt achterkant van Red Bull-auto flink onder handen'

De bolide van Red Bull Racing voor seizoen 2021 gaat de naam RB16B dragen. Hiermee breekt de Oostenrijkse renstal met hun eerdere patroon om elk seizoen een nieuw nummer aan de auto te geven. Dit is volgens teambaas Christian Horner het geval, omdat de auto voor een groot deel hetzelfde blijft. Toch zullen er nog genoeg zaken te verbeteren zijn.

‘Voor zestig procent blijven we werken met het chassis dat we in 2020 hebben gebruikt, daarom is ook besloten om voor de eerste keer geen nieuwe naam te geven aan de auto’, aldus de teambaas van Red Bull tegen AS-Web. 'We hebben een solide basis voor de auto en weten wat we daaraan hebben. Ook weten we bij deze auto waar we winst kunnen behalen op de concurrenten, daar zullen we ons dan ook op focussen in de winter.’

Het meeste winst is volgens Horner te halen in de aerodynamica: ‘Het grootste deel onder het bodywork blijft hetzelfde, de ophanging, de motor en de versnellingsbak. Het is alsof je andere kleren draagt, waardoor de aerodynamica van de auto verbetert.’

Newey's ambitie

Toch zal er wel wat veranderen onder het bodywork, Red Bull-engineer Adrian Newey is de achterkant van de auto aan het aanpassen zodat het verlies van downforce aan de achterkant kan worden opgelost. Hiervoor komt er een nieuwe ophanging, die Red Bull al heeft getest tijdens de Turkse Grand Prix in 2020.

Newey is ook aan het kijken of hij aan de voorkant meer downforce kan creëren door naar een smaller ontwerp van de neus te gaan, zoals Mercedes. Dit was echter moeilijker dan de engineer hoopte, meldt het Japanse medium. De ambitie van Newey om het verlies in downforce op te lossen zal waarschijnlijk zorgen dat er een zeer verschillende auto staat aan de start van het 2021-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws