Aston Martin-duo reageert tactisch: 'Newey heeft meer titels gewonnen dan iedereen' Formule 1
Formule 1

Aston Martin-duo reageert tactisch: 'Newey heeft meer titels gewonnen dan iedereen'

Aston Martin-duo reageert tactisch: 'Newey heeft meer titels gewonnen dan iedereen'

De rijders van Aston Martin, Fernando Alonso en Lance Stroll, reageerden politiek correct en enigszins tactisch op de vraag dat Lawrence Stroll alles eraan doet om Red Bull Racing-topontwerper Adrian Newey binnen te halen. De twee coureurs omzeilen de vraag door aan te geven dat iedereen Newey graag wil, maar dat zij zich focussen op het rijden.

De Italiaanse tak van Motorsport.com wist even geleden te melden dat Aston Martin-teameigenaar Stroll een aanbod had gedaan aan Newey om hem los te weken bij Red Bull. De Britse ingenieur heeft daar zelf echter niets over gezegd, en ook bij het team lijken ze niet bang te zijn dat Newey de Oostenrijkse renstal verlaat. Het meest recente aanbod aan Newey zou echter 'astronomisch hoog' zijn. Voor Stroll lijkt geen enkel bedrag of geen enkele eis te veel te zijn. 'Dat is niet aan mij om te beantwoorden', zegt Alonso bij Viaplay als hij wordt gevraagd naar de situatie met Newey.

'Ik focus me puur op het rijden', luidt het heldere antwoord van de tweevoudig wereldkampioen. Stroll junior zag de humor er echter wel van in. 'Ja, dat nieuws zag ik ook', grijnst de Canadees. 'Adrian Newey heeft meer titels gewonnen dan iedereen in de paddock, dus ik weet zeker dat iedereen hem wil hebben', zegt hij. 'Hij is zeker een legende.' Daarmee gaven de Aston Martin-coureurs vanzelfsprekend geen antwoord op de vraag wat het bod van Stroll senior verder inhield en of er gesprekken zijn geweest. Red Bull-topadviseur Helmut Marko gaf ook al aan: Newey is een zeer gewilde ontwerper.

Stroll wil meer dan Newey

Het schijnt dat Aston Martin ook geïnteresseerd is in Max Verstappen. Het zou dan het idee zijn dat Newey samen met de Nederlander vertrekt naar de Britse renstal. Velen vinden dat momenteel nogal vergezocht, aangezien Aston Martin het vijfde team op de grid is en veel slechter presteert dan Red Bull. Newey geniet nog altijd van zijn werk bij Red Bull en heeft ook weer voor een revolutie gezorgd met zijn ontwerp voor de RB20. De Brit heeft maar liefst twaalf titels op zijn naam staan, en de auto's die door hem zijn ontworpen hebben meer dan tweehonderd Grands Prix gewonnen. De kans dat Newey de kampioensformatie verlaat, lijkt momenteel dus heel klein.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws