Aston Martin neemt per direct afscheid van teambaas Szafnauer Formule 1
Formule 1

Aston Martin neemt per direct afscheid van teambaas Szafnauer

Aston Martin neemt per direct afscheid van teambaas Szafnauer

Otmar Szafnauer zwaait af als teambaas van Aston Martin, zo laat het team middels een persbericht weten. Waarom Szafnauer stopt bij het team van Sebastian Vettel en Lance Stroll wordt door het team vermeld, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met de geruchten van de afgelopen maanden die interesse van andere teams suggereerden.

Szafnauer was al sinds 2009 actief bij het team, dat toen nog Force India heette. De Roemeense Amerikaan was mede verantwoordelijk voor de sterke seizoenen van 2013 tot en met 2017 en werd vooral geroemd door de goede resultaten met een relatief klein Formule 1-team. Ook in 2020 en 2021, toen het team nieuwe eigenaren kreeg, bleef Szafnauer actief als teambaas.

Szafnauer in verband gebracht met Alpine

In november werd Szafnauer nadrukkelijk in verband gebracht met het team van Alpine, maar die geruchten werden toen door de teambaas zelf stevig de kop in gedrukt. 'Ik heb de geruchten ook gehoord en gelezen', zei Szafnauer destijds tegen Formula Rapida. 'Ik voel me wel vereerd dat ik in verband word gebracht met Alpine. Het is altijd fijn om gewild te zijn.' Hij zegt dat hij niet precies weet waar de geruchten vandaan komen. 'De eerste die ik zag was AutoHebdo, maar ik ben niet Frans dus ik weet niet eens wie ze zijn. Toen is het geloof ik vertaald naar het Engels van wat ik heb gehoord van de pers.'

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws