Ben Sulayem in onderhandeling met Masi over nieuwe rol binnen FIA Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem in onderhandeling met Masi over nieuwe rol binnen FIA

Ben Sulayem in onderhandeling met Masi over nieuwe rol binnen FIA

De FIA is nog steeds in gesprek met Michael Masi over een andere functie binnen de organisatie. Naar aanleiding van de beslissingen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 werd Masi uit zijn functie als wedstrijdleider ontheven. Er werd wel direct de belofte gedaan dat de Australiër werkzaam zou blijven binnen de FIA. Mohammed Ben Sulayem, de president van het bestuursorgaan, is in gesprek met Masi.

De positie als wedstrijdleider wordt dit seizoen bekleed door twee mensen, namelijk Niels Wittich en Eduardo Freitas. Over de nieuwe rol van Masi wordt momenteel gesproken. Het moet een rol zijn waarbij de druk en stress volledig bij hem weg worden genomen. 'We zijn in onderhandeling zodat hij nog steeds een rol kan vervullen binnen de FIA', meldt Ben Sulayem bij Motorsport.com. 'Hij is heel erg belangrijk voor ons.'

Afgelopen weekend kwam de World Motor Sport Council bijeen om over het FIA-rapport omtrent de gebeurtenissen in Abu Dhabi te praten. Dit rapport is inmiddels openbaar gemaakt. Ben Sulayem staat niet meer stil bij de gebeurtenissen van de laatste race van vorig seizoen. 'Het 2022-seizoen is begonnen en we willen door. De analyse van die race is nu achter de rug.'

FIA-president: 'Niet genoeg aan één wedstrijdleider'

Wittich trapte zijn carrière als wedstrijdleider van de Formule 1 afgelopen weekend af en hij zal ook in Saoedi-Arabië de wedstrijdleider zijn. Om de twee races zullen Wittich en Freitas elkaar afwisselen. Dat is een goede ontwikkeling volgens de FIA-president. 'We kunnen niet slechts één directeur hebben. Daarom hebben we mensen als Herbie Blash ter ondersteuning teruggehaald. Bovendien zullen we rouleren. Het seizoen is 23 races lang en mensen raken vermoeid, omdat ze veel moeten reizen. Dit is de oplossing', aldus Ben Sulayem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws