Brundle voelt voor Leclerc: 'Hij voelt zich net zo verpletterd als de rug van Hamilton' Formule 1
Formule 1

Brundle voelt voor Leclerc: 'Hij voelt zich net zo verpletterd als de rug van Hamilton'

Brundle voelt voor Leclerc: 'Hij voelt zich net zo verpletterd als de rug van Hamilton'

Martin Brundle, verslaggever bij Sky Sports, denkt dat Charles Leclerc zich momenteel zorgen maakt om zijn kansen in de titelstrijd. De coureur van Ferrari mocht voor de vierde keer op rij vanaf poleposition starten, maar hij viel dit weekend voor de tweede keer uit in drie races. Daarnaast zag de Monegask dat titelconcurrent Max Verstappen weer 25 punten mocht bijschrijven.

Aan het begin van het seizoen leek Ferrari een stuk betrouwbaarder te zijn dan Red Bull Racing, maar de laatste weken gaat het mis bij de Italiaanse renstal. Brundle denkt dat het lastig gaat worden voor Ferrari om de problemen snel op te lossen. 'We komen steeds dieper in dit lange seizoen', begint de verslaggever bij Sky Sports F1. 'Als je één groot probleem hebt, zoals bijvoorbeeld de budgetlimiet, dan kan je daar nog wel mee omgaan. Ze hebben bij Ferrari nu gewoon meerdere problemen. Ik denk dat Leclerc zich momenteel serieus zorgen maakt.'

De uitvalbeurten voor Leclerc zijn extra zuur, omdat de coureur voorafgaand aan de race alles goed doet. 'Er zijn gewoon vier overwinningen uit zijn handen geglipt. Hij rijdt fantastisch en hij weet telkens poleposition te pakken, maar dan gebeuren deze dingen. Betrouwbaarheid begint hem nu echt parten te spelen in dit kampioenschap. Ik denk dat hij zich net zo verpletterd voelt als de rug van Lewis (Hamilton, red.)', doelt Brundle op de rugklachten van de zevenvoudig wereldkampioen tijdens het weekend in Baku.

Brundle: 'Hamilton gaat geen races missen'

De rugklachten van Hamilton werden afgelopen weekend veroorzaakt door de stuiterende Mercedes-bolide. Volgens Toto Wolff kwam de Grand Prix van Canada in gevaar, maar alles wijst ernaar dat Hamilton gewoon gaat racen in Montreal. 'Ik denk dat het wel goed komt. De stoeltjes zijn echt wel comfortabel genoeg. Natuurlijk vangt zijn ruggengraat de klappen op, maar ik denk niet dat Lewis een Grand Prix zal missen', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws