Button: 'Zat destijds wel wat agressie in bij Jos Verstappen, veel meer dan bij Max' Formule 1
Formule 1

Button: 'Zat destijds wel wat agressie in bij Jos Verstappen, veel meer dan bij Max'

Button: 'Zat destijds wel wat agressie in bij Jos Verstappen, veel meer dan bij Max'

Jenson Button sluit niet uit dat Max Verstappen de beste Formule 1-coureur ooit kan worden. De Brit denkt dat Verstappen het meeste talent heeft voor autoracen, maar benadrukt dat hij wel aan zichzelf moet blijven werken om het niveau van Michael Schumacher en Lewis Hamilton te halen. Dat talent komt overigens van allebei zijn ouders. Aan Jos Verstappen heeft Button vermakelijke herinneringen.

In een interview met Sky Sports F1 wordt aan de enkelvoudig wereldkampioen gevraagd of hij Verstappen uit kan zien groeien tot de beste coureur aller tijden. 'Ik denk het', bevestigt de voormalig McLaren-rijder. 'Elke coureur moet open staan voor verandering en moet aan zichzelf werken. Hij zal er dus hard voor moeten werken. Al denk je dat je de beste bent, je kan nog steeds wat doen om beter te worden.'

Deze eigenschap is de afgelopen decennia in veel grootheden duidelijk geworden. Button kaart een voorbeeld aan: 'Daarom was Schumacher zo goed. Hij was altijd bezig met het verbeteren van zijn vaardigheden en bouwde relaties op binnen het team die hem ook in de toekomst succes boden.' Wil de Nederlander zo succesvol worden als de Duitse teamgenoot van zijn vader dan is het zaak om dat te doen en te blijven doen.

Button over Jos Verstappen

Button denkt dat het racen door de aderen van de Verstappens stroomt. Zo heeft de Limburger met Sophie Kumpen en Jos twee ouders die beiden een aardig staaltje kunnen racen. Dat Jos kon racen, toonde hij in zijn periode in de F1 wel. Button: 'Om mijn eerste punten binnen te halen, moest ik Jos inhalen. Jos wilde je niet boos maken. Daar zat destijds wel wat agressie in, veel meer dan bij Max.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws