Russell: 'Het seizoen naast Hamilton maakt de drie jaar bij Williams goed' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Het seizoen naast Hamilton maakt de drie jaar bij Williams goed'

Russell: 'Het seizoen naast Hamilton maakt de drie jaar bij Williams goed'

George Russell denkt dat het jaar naast Lewis Hamilton hem meer heeft gebracht dan de drie jaar die hij bij Williams heeft doorgebracht. De coureur van Mercedes was bij de Britse renstal voor het grootste gedeelte de meest ervaren coureur terwijl hij zelf nog maar een jonge coureur was. Russell is van mening dat het heel erg belangrijk is om naast een ervaren coureur te rijden om zo zelf ook te kunnen leren.

Bij Mercedes kwam Russell te rijden naast iemand naar wie hij opkeek. De coureur is blij dat de zevenvoudig wereldkampioen hem ook goed behandelde. 'Ik heb altijd een enorme hoeveelheid respect voor hem gehad, maar tegelijkertijd heeft hij mij ook altijd respect getoond en mij de tijd gegeven', wordt Russell geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Het hielp dat toen ik in de Formule 2 was, ik vaak met Lewis naar sommige races vloog en tijd met hem doorbracht in het ingenieurskantoor, dus we hadden van nature al een goede relatie.'

Russell: 'Je kunt ervaring niet kopen'

Het was naar eigen zeggen van cruciaal belang om een coureur naast hem te hebben die al ervaring had in de sport. Russell kan zich nu makkelijker klaarstomen voor de toekomst. 'Het was een echt goede kans voor mij om te leren van iemand die meer ervaring heeft dan iemand anders op de grid, behalve Fernando Alonso. Je kunt ervaring niet kopen, dus de kans om in de garage naast hem te zijn en tegenover hem in het ingenieurskantoor te zitten, helpt mij waarschijnlijk een paar jaar ervaring te krijgen.'

'Het maakt misschien goed voor mijn drie jaren waarin ik probeerde het team te leiden bij Williams, toen ik eigenlijk heel weinig ervaring had op dat gebied', besluit Russell. Bij de Britse renstal werd hij eerst naast Robert Kubica gezet, die uiteindelijk het team na een jaar verliet. Toen was het de beurt aan de jonge coureur om het team te leiden toen Nicholas Latifi onderdeel werd van Williams. Uiteindelijk wist Russell één podium te scoren voor Williams, al gebeurde dat wel in bijzonder omstandigheden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws