De Vries ziet geen 'game changers' bij AlphaTauri: 'Hopelijk vind je jezelf bij de top-tien' Formule 1
Formule 1

De Vries ziet geen 'game changers' bij AlphaTauri: 'Hopelijk vind je jezelf bij de top-tien'

De Vries ziet geen 'game changers' bij AlphaTauri: 'Hopelijk vind je jezelf bij de top-tien'

Nyck de Vries geeft aan dat de veranderingen voor de Grand Prix van Australië geen 'game changers' waren. De coureur van AlphaTauri merkte wel een subtiel verschil in de cockpit, maar hij kon door een uitvalbeurt niet volledig profiteren van de nieuwe onderdelen die het team bracht. Toch hoopt De Vries dat AlphaTauri in de komende maanden steeds wat dichter bij de top-tien weet te komen, zeker gezien de spannende strijd in het middenveld.

AlphaTauri bracht enkele updates mee naar het weekend in Australië, maar alleen Yuki Tsunoda kon in Melbourne terugkijken op een positieve race. De Japanner scoorde punten voor de Italiaanse renstal, terwijl De Vries uitviel door een incident met Logan Sargeant. De coureurs voelde ook de veranderingen. 'Ik denk dat de verschillen vrij subtiel zijn', zegt hij bij Motorsport.com. 'En uiteraard is er op deze specifieke baan eigenlijk niet erg veel lagesnelheidsbochten. Maar alle ontwikkelingen aan de auto zijn noodzakelijk omdat iedereen hard werkt.'

De updates van AlphaTauri zijn echter geen 'game changer' voor de andere circuits. 'Je gaat niet van P15 naar P8, maar alle kleine details maken wel een verschil. En voortdurend zoek je en vind je meer, en dan vind je jezelf hopelijk dicht bij de top-tien.' Het is voor De Vries dus belangrijk om met zijn feedback goed samen te werken met de rest van de renstal. 'We zijn een team dat samenwerkt en potentiële gebieden benadrukt en aanpakt waar we kunnen verbeteren, en ik denk dat het duidelijk is waar we performance moeten vinden.'

De Vries: 'Klein verschil kan zo snel omslaan'

De ontwikkelingsrace in de Formule 1 kan in de komende maanden het verschil zijn tussen de laatste plek en een plek in de punten. 'Het is zo spannend in het middenveld, een klein verschil kan zo snel omslaan.' Voor nu staat er nog een lange periode van rust voor de deur voor de volgende Grand Prix. 'We zullen nu wat tijd hebben om te proberen te leren wat we hebben gebracht en hopelijk kunnen we dat in ons voordeel gebruiken door nieuwe updates te brengen en meer ontwikkeling aan de auto te doen', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws