Dit zijn de upgrades die negen teams introduceren in Miami Formule 1
Formule 1

Dit zijn de upgrades die negen teams introduceren in Miami

Dit zijn de upgrades die negen teams introduceren in Miami

Maar liefst negen teams introduceren in Miami upgrades aan hun auto's. De grootste upgrades zijn te vinden bij de teams van Mercedes en van McLaren. Het team van Mercedes is al langere tijd op zoek naar de juiste afstelling van hun W15. Eerder liet het team van McLaren al weten in Miami met de eerste upgrades voor de MCL38 te komen. De upgrades bij McLaren zijn vooralsnog alleen volledig toegepast op de auto van Lando Norris.

Naast Mercedes en McLaren komen ook de teams van Red Bull Racing, Aston Martin, Williams, Visa Cash App RB, Sauber, en Haas naar Miami met verscheidene upgrades. Alleen het team van Ferrari en heeft ervoor gekozen om geen upgrades uit te voeren voorafgaand aan de Amerikaanse race, schrijft The Race.

Upgrades bij Mercedes

De afstelling van de auto gooide tijdens de Grand Prix van China heel wat roet in het eten voor Mercedes. De Chinese Grand Prix kende net als die van Miami een sprintformat dat onder andere inhoudt dat de teams aanpassingen aan de auto mogen doen tussen het einde van de sprintrace en de start van de kwalificatie voor de reguliere race. De aanpassingen die Mercedes deed aan de auto verbeterden de prestaties van Russell en Hamilton echter niet.

In de hoop dat de Duitse renstal een beter weekend zal kennen in Miami, heeft het een groot pakket aan upgrades uitgevoerd. De geometrie van de bovenkant en van de vloerrand is aangepast. Door de geometrie van de ondervloer ook aan te passen wordt de luchtstroom richting de diffuser verbeterd. Hierdoor verandert de plaatselijke luchtdruk en komt er meer druk op de voorkant van de vloer te liggen.

Daarnaast is er een reduced-chord voorvleugel beschikbaar waarmee de auto in balans kan worden gehouden bij lagere luchtweerstand op de achtervleugel. Ook zijn er meer koellamellen aangebracht vanwege de hoge temperaturen in Miami.

Groot pakket aan upgrades bij McLaren

Het andere team dat met een flinke lijst aan upgrades richting Miami is gegaan is dat van McLaren. De auto van Lando Norris is uitgerust met de volledige set aan upgrades. Naar verluidt is ongeveer de helft van upgrades toegepast op de auto van Oscar Piastri. De vormgeving van de carrosserie en de motorkap van de MCL38 is veranderd. Ook is er aan de zijkant een nieuwe inlaat geplaatst en is aan de achterkant de 'coke bottle section' opnieuw vormgegeven. Deze aanpassingen werken in combinatie met de nieuwe ondervloer.

Aan de voorkant van de auto zijn de voorvleugel, de geometrie van de voorwielophanging en de front brake ducts aangepast met het oog op een betere luchtstroom. Om deze vernieuwde stroming beter te kunnen benutten zijn er ook aanpassingen aan de achtervleugel en brake duct winglets gedaan.

De overige teams

Red Bull Racing is met een paar kleine aanpassingen naar Miami gekomen. De auto is enigszins lichter gemaakt doordat er een steun voor de vleugel van de vloerrand is verwijderd. De aanpassingen die zijn gedaan aan de auto van Aston Martin zijn vooral van betrekking op het circuit van Miami. Het profiel van de voorvleugel is minder agressief gemaakt om de auto in evenwicht te houden gezien de combinatie van de lagere rear-downforce wing en beam wing. Daarnaast is de carrosserie aan de achterkant aangepast waardoor die nu een grotere cooling exit area kent.

Bij Williams is er een smaller chord voorvleugel beschikbaar om de auto in balans te houden wanneer de downforce optimaal is op het circuit. VCARB heeft de vloer van de auto verder aangepast evenals de diffuser. De achtervleugel van de Sauber-auto is aangepast zodat de downforce lager is en daarbij is de voorvleugel getrimd. Bij Haas is de geometrie van de diffuser aangepast en is er een gurney flap toegevoegd om de luchtstroom beter vast te houden.

Het team van Alpine heeft de vloer aangepast van de auto van Pierre Gasly. Hiermee bespaart het team gewicht en heeft het de auto eindelijk op het gewenste gewicht weten te krijgen, schrijft Motorsport.com. Met de aanpassing hoopt het team 0,2 seconden aan rondetijd te kunnen winnen. De nieuwe vloer was al op de auto van Esteban Ocon geplaatst voor de race in Shanghai.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws