Doornbos hoofdschuddend richting Pérez: 'De stratenkoning viel volledig door de mand' Formule 1
Formule 1

Doornbos hoofdschuddend richting Pérez: 'De stratenkoning viel volledig door de mand'

Doornbos hoofdschuddend richting Pérez: 'De stratenkoning viel volledig door de mand'

Robert Doornbos vindt dat Sergio Pérez als stratenkoning volledig door de mand is gevallen na zijn crash in de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco. Zijn teamgenoot Max Verstappen liet daarentegen een meedogenloze laatste sector zien in zijn laatste vliegende ronde, waarmee hij de poleposition wist te pakken. Daarbij viel het Doornbos op dat Verstappen de kortste lijnen reed om zo snel mogelijk naar de finish te komen. Dat leverde een magisch rondje op.

'Als je snel wilt zijn in Monaco, you have to brush the wall. Hij deed wel meer dan dat', begint Doornbos in zijn analyse bij Ziggo Sport. 'Dat was een meedogenloze laatste sector. Hij wilde de kortste lijn naar de finish pakken. Bij Aston Martin hadden ze iets te vroeg gejuicht', merkt de Nederlander op, die zelf ook had gedacht dat Fernando Alonso de poleposition pakte. 'Ik heb niemand zo dicht op de muur gezien zonder snelheid te verliezen, dan Rascasse door, daarna stuurt hij niet eens en gaat hij richting de finish, en hij raakte de muur wel degelijk', glundert Doornbos, die genoot van de ronde van Verstappen.

Pérez crashte al in Q1 en kon niet hetzelfde doen wat Verstappen deed. 'De stratenkoning Pérez viel volledig door de mand. Met zo'n auto kan je niet op zo'n manier crashen', oordeelt de voormalig Red Bull Racing-coureur. 'Hij heeft gewoon twintig kilometer per uur te hard gereden. Kijk eens wat een impact', wijst Doornbos op de harde smak die de RB19 tegen de muur maakte in de eerste bocht. 'Hij is afgeleid door die Alpine die rechtsaf gaat, dan moet je insturen naar rechts, hij deed dat al te laat', zegt Doornbos hoofdschuddend. 'Hij heeft de beste auto, maar start laatste. De auto's zijn nu twee meter breed, je kan je niet voorstellen waar je hem ernaast moet zetten. Dit doet mega pijn. In Miami kreeg hij al een klap. Dit is zó dom van Pérez.'

Mol: 'Alles wat in de top tien staat, is puur'

Olav Mol heeft net zo genoten van de kwalificatie als Doornbos en sluit zich aan bij de mening dat Alonso en Verstappen de sterren van de show waren. Mol vond het vooral mooi om te zien dat er niks was gebeurd aan crashes of incidenten dat voor een neutralisatie van de kwalificatie zorgde, zoals in 2022. 'Dat er uiteindelijk niks is gebeurd met rode vlaggen of gele vlaggen, is mooi. Alles wat in de top tien staat is puur en heeft iedereen eruit moeten persen. We hebben niets onsportiefs gezien, dus alles was puur', zegt de F1-commentator, doelend op dat er geen opzettelijke crashes plaatsvonden of iets als dat.

Ook de ronde van Verstappen vond Mol fantastisch. 'In Monaco weet hij wat hij ervoor moet doen. Hij raakt gewoon twee keer de muur joh, dat is echt bizar', grijnst de Nederlander. De crash van Pérez was dan weer iets waar Mol niet over te spreken was. 'Dit hoort niet. Dit mag in de top ten qualifying eventueel gebeuren, maar niet hier (in Q1, red.)', oordeelt Mol. 'Yuki (Tsunoda, red.) is vrij in zijn hoofd, zijn positie in het team is duidelijk. Nyck (De Vries, red.) heeft het gewoon prima gedaan', gaat Mol verder. 'Er is één plek waar hij niet wil uitleggen waar hij niet naar Helmut Marko wil om uit te leggen waarom het team vier en een halve ton schade heeft, en dat is Monaco.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws