F1 in het kort | Vasseur gesteund door Grosjean: 'In 2023 vecht Ferrari voor het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Vasseur gesteund door Grosjean: 'In 2023 vecht Ferrari voor het kampioenschap'

F1 in het kort | Vasseur gesteund door Grosjean: 'In 2023 vecht Ferrari voor het kampioenschap'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Vasseur gesteund door Grosjean: 'In 2023 vecht Ferrari voor het kampioenschap'

Frédéric Vasseur gaat Ferrari weer succesvol maken, zo is Romain Grosjean overtuigd in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ferrari is voor iedereen een enorme uitdaging, maar Vasseur kan het', wordt de oud-F1-coureur geciteerd door Formulapassion.it. 'Charles Leclerc en hij zijn zeer goede vrienden en dat helpt voor de sfeer, maar hij kent Carlos Sainz ook goed. De auto was dit jaar al goed, maar het management wat minder. In 2023 gaan ze vechten voor het kampioenschap.'

Pérez grapt over bijnaam: 'Ik ben liever de Minister van Aanval'

In zijn tijd bij Red Bull Racing is Sergio Pérez regelmatig geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten en werd hij daardoor weleens de Minister van Defensie genoemd. Maar, zo zegt hij bij de Duitse tak van Red Bull: 'Ik ben liever de Minister van Aanval, haha. Ik vind echt dat ik eerlijk rijd. Natuurlijk ben ik agressief in de race, maar ik doe nooit de deur dicht. Ik denk dat je zeker met mij zij aan zij kunt rijden, en dat is best comfortabel. Zulke coureurs komen niet vaak voor.'

GP Australië bevestigt contractverlenging tot en met 2037

De Grand Prix van Australië staat tot en met 2037 op de kalender van de Formule 1, zo heeft de organisatie van de race vrijdagochtend bevestigd via de officiële kanalen. Nog geen halfjaar geleden werd er ook al een contractverlenging ondertekend, maar toch zagen de organisatie achter het evenement en de F1 reden om opnieuw te verlengen. De verlenging brengt met zich mee dat Australië de komende jaren de openingsrace vormt, op 2023 en 2024 na.

Honda nu ook officieel terug in motornaam Red Bull

De Honda-naam keert volgend seizoen officieel terug op de motoren achterin de Red Bull Racing- en AlphaTauri-bolides. Dat blijkt uit de entry list van de Formule 1 voor 2023. Daarin worden de motoren niet alleen meer RBPT (Red Bull Powertrains) genoemd, maar Honda RBPT. De Japanners verlieten de F1 eigenlijk eind vorig jaar, maar keerden met stickers op de auto's weer terug tijdens de Grand Prix van Japan.

Ralf Schumacher: 'Binotto was meer een fan van Sainz'

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher verklaart dat het vertrek van Mattia Binotto te maken kan hebben gehad met zijn mindere relatie met Charles Leclerc. 'Binotto was meer een fan van Carlos Sainz, die hem naar Ferrari bracht', verklaart de Duitser, geciteerd door FormulaPassion. 'En Leclerc leed een beetje', voegt hij eraan toe. De in Zwitserland geboren Italiaan zal worden vervangen door Frédéric Vasseur, die een goede band heeft met Leclerc.

Masi krijgt nieuwe rol in thuisland Australië

Michael Masi heeft een nieuwe rol gekregen in een kartbond van Australië, zo meldt Motorsport.com donderdagochtend. De voormalige wedstrijdleider van de Formule 1, die zijn plek moest afstaan aan Niels Wittich en Eduardo Freitas, wordt bestuurslid bij de Australische kartbond. Hij begint op 1 januari 2023 aan zijn nieuwe baan.

Danner bang voor toekomst Ferrari: 'Vertrek Binotto zet ze drie jaar terug'

Christian Danner denkt dat het vertrek van Mattia Binotto bij het team van Ferrari niet goed is voor het team. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Italiaanse renstal nu iets belangrijks mist. 'Er is één magisch woord in de Formule 1 en dat is continuïteit', zegt Danner bij Sport1. 'Zelfs als dingen niet per se goed lopen dan is het nog altijd beter om dingen te analyseren en te herstructureren. Ik ben bang dat het vertrek van Binotto ervoor zorgt dat Ferrari drie jaar terug wordt gezet.'

Audi reageert op overstap Seidl: 'Zoveel ervaring als leider in de motorsport'

Op dinsdag werd bekendgemaakt dat Andreas Seidl de overstap van McLaren naar Sauber gaat maken. Dat is ook voor Audi heel erg relevant, aangezien de Duitse autofabrikant het team van Sauber in de aankomende jaren gaat overnemen. 'Seidl heeft heel erg veel ervaring als leider in meerdere motorsportklassen', zegt Oliver Hoffmann, CTO van Audi, in een persbericht. 'Zijn staat van dienst is heel erg indrukwekkend.'

Albon bedankt zijn voormalig teambaas Capito: 'Je was een goede vriend'

Maandag kondigde het team van Williams aan dat Jost Capito per direct zijn taken als teambaas neerlegt. Alexander Albon bedankt de Duitser van harte. 'We hebben maar één jaar samengewerkt, maar in die tijd was je niet alleen een teambaas, maar ook een goede vriend', begint de Britse Thai op zijn eigen sociale media. 'Bedankt Jost voor je vertrouwen in mij dit jaar en alle steun die daarbij kwam. Ik wens je het allerbeste in de toekomst', eindigt Albon.

Rosberg: 'Lijkt erop alsof competentie niet bestaat bij Ferrari'

Nico Rosberg denkt dat het moeilijk wordt voor de nieuwe teambaas om Ferrari te leiden. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het team de afgelopen jaren al te weinig structuur heeft gekend en te veel fouten heeft gemaakt. 'Het zal heel erg moeilijk worden om die plek op te vullen', zegt Rosberg bij het Duitse Sport1. 'Als ik kijk naar wat Toto Wolff doet bij Mercedes dan lijkt het net alsof die competentie niet bestaat voor Ferrari. Ze hebben echt een ongelooflijke hoeveelheid aan fouten gemaakt.'

Lawson laat de Formule 1 nog even links liggen en gaat rijden in de Super Formula

Liam Lawson, die afgelopen jaar derde werd in de Formule 2, zal komend jaar in Japan gaan racen. De Nieuw-Zeelander kondigt aan dat hij in de Super Formula zal gaan rijden, een single seater-klasse in het Aziatische land. Lawson is enthousiast over de nieuwe uitdaging. 'Ik heb in de Formule 2 geracet en deze auto is een stap omhoog: het is veel sneller, dus tussen nu en volgend jaar zal ik veel meer trainen', verklaart de twintigjarige, geciteerd door Motorsport Week. Lawson zal volgend jaar uitkomen voor het team van Mugen, die afgelopen jaar kampioen werd in het Super Formula-kampioenschap.

'Het wordt een grote aanpassing voor mij. Het doel voor volgend seizoen? Ik wil graag vechten voor het kampioenschap, ik denk dat ik met Mugen in de best mogelijke positie zit, dus ik ben opgewonden', vervolgt de coureur. Toch geeft hij aan dat hij de koningsklasse nog niet uit het oog is verloren. 'Formule 1 is mijn droom, maar de focus voor mij op dit moment is Super Formula, dus dat is alles waar ik aan denk voor volgend seizoen', eindigt Lawson. Het is geen onmogelijke stap, want bijvoorbeeld Pierre Gasly reed ook een jaar in de Japanse klasse bij het team van Mugen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws