Ferrari gooit het over een andere boeg: Red Bull krijgt Mekies mogelijk toch niet Formule 1
Formule 1

Ferrari gooit het over een andere boeg: Red Bull krijgt Mekies mogelijk toch niet

Ferrari gooit het over een andere boeg: Red Bull krijgt Mekies mogelijk toch niet

Politiek getouwtrek tussen Ferrari, Red Bull Racing en AlphaTauri. Laurent Mekies, op dit moment nog sportief directeur van de Scuderia, is de beoogd opvolger van Franz Tost bij het zusterteam van Red Bull. De Fransman is zelfs al aangekondigd door AlphaTauri, maar de overstap van Mekies lijkt plotseling niet meer zo zeker te zijn.

Dat meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com zaterdagochtend. Mekies beschikt nog over een doorlopend contract in Maranello en dus moet er worden onderhandeld over hoe hij de overstap kan maken naar Red Bull. Ferrari-president John Elkann zou graag in ruil daarvoor wat ingenieurs overnemen van het team uit Milton Keynes, maar teambaas Christian Horner is geen voorstander van deze deal.

Terwijl Horner voet bij stuk hield, gooide Elkann het vrijdag tijdens een gesprek met de Red Bull-baas daarom over een andere boeg. Als Ferrari niet de beoogde ingenieurs van Red Bull krijgt, krijgt AlphaTauri Mekies niet. De onderhandelingen zitten wat dat betreft muurvast, want Red Bull wil beginnen aan de samenstelling van het team van AlphaTauri voor 2024 en Ferrari wil net zo goed beginnen met de voorbereidingen op volgend jaar.

Mekies maakt zich geen zorgen

Mekies is zodoende een waardevolle pion in een politiek schaakspel tussen drie Formule 1-teams. Zelf maakt hij zich niet al te druk om de situatie. 'Zolang ik het rode uniform draag, zal ik me honderd procent inzetten voor Ferrari. Geloof me dat als we met een bepaald shirt op de baan komen, we alleen aan dat team en dat raceweekend denken. En zo hebben we afgesproken om verder te gaan.'

Charles Leclerc niet ver achter Max Verstappen bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws