Mekies was niet enige serieuze optie voor AlphaTauri: 'Er waren andere namen' Formule 1
Formule 1

Mekies was niet enige serieuze optie voor AlphaTauri: 'Er waren andere namen'

Mekies was niet enige serieuze optie voor AlphaTauri: 'Er waren andere namen'

Inmiddels is bekend dat Laurent Mekies de nieuwe teambaas wordt bij AlphaTauri, maar volgens de huidige teambaas Franz Tost was dit allerminst de enige keuze van het team. Er werd met meerdere kandidaten gesproken over de rol, die uiteindelijk in handen kwam van de Fransman. Hij komt over van Ferrari, en zal bij het Italiaanse zusterteam van Red Bull Racing de taken van Tost overnemen samen met Peter Bayer.

Mekies neemt vanaf 2024 de rol als teambaas bij AlphaTauri op zich, maar hij was zeker niet de enige kandidaat. 'Er waren ook andere namen. Er waren vertrouwelijke gesprekken', zo vertelt Tost in gesprek met Motorsport-Total dat er nog meer serieuze opties waren voor het team. De Oostenrijker benadrukt zelf geen inspraak te hebben gehad over wie hem moest opvolgen. 'Dat was meer een ding van Oliver (Mintzlaff, sportdirecteur Red Bull, red.) en Helmut (Marko, red.)', zo laat hij direct weten wie er wel over de nieuwe aanstellingen ging.

Desondanks is Tost wel tevreden met Mekies als zijn opvolger. De Fransman neemt samen met Peter Bayer dus zijn taken over. 'Ik ben meer dan blij met deze twee namen omdat ik beide al heel lang ken. Ik herinner me dat ik toen tegen hem zei: 'Laurent, je moet nu naar een ander team om iets nieuws te leren, en dan kom je terug.' Maar ik maakte maar een grapje. Maar nu komt hij echt terug. Fantastisch!', jubelt de Oostenrijker.

Bayer en Mekies delen werkzaamheden

Daar waar Tost een breed takenpakket had, worden deze nu verdeeld tussen Mekies en Bayer. 'Formule 1 is veel werk met 24 races. En ze zijn slimmer dan ik, omdat ik 24 uur werk, en ze hebben het verdeeld in elk twaalf uur', grapt de teambaas van AlphaTauri. 'Nee, serieus: het is beter als er een algemeen directeur en een teambaas zijn. Je moet een structuur bouwen voor de toekomst. En alleen racen is zo'n intense klus dat het beter is als het verdeeld is tussen twee mensen. Dit is een groot pluspunt voor AlphaTauri. Daarom ben ik blij dat Peter en Laurent naar ons toe komen, want ik verwacht dat het team een grote sprong voorwaarts maakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws